Kā dzīvoja, un kā tagad dzīvo slavenais Maiks Taisons!

 

Bailes ir tavs labākais draugs un tavs ļaunākais ienaidnieks. Tās ir kā uguns. Ja iemācīsies kontrolēt uguni – tu varēsi to izmantot ēdiena pagatavošanai. Ja pazaudēsi kontroli pār uguni, tā iznīcinās visu, kas tev apkārt un nogalinās tevi pašu.

Kad es ar kādu cīnos, es gribu paņemt viņa gribu. Es gribu paņemt viņa drosmi. Es gribu izraut viņa sirdi un parādīt viņam, kā tā izskatās.

Esmu sapņotājs. Es sapņoju aizsniegties līdz zvaigznēm. Bet, ja es palaižu garām kādu zvaigzni, es vienalga sagrābju pilnu sauju mākoņu.

Neviens negrib celties četros no rīta un iet skriet, kad ārā vēl ir tumšs. Bet tas ir nepieciešams. Vienīgais iemesls, kāpēc es to daru tik agri ir tas, ka es ticu, ka neviens cits to nedara. Un tas man dod nelielu priekšrocību.

Ja cilvēks pieceļas pēc kritiena – tā nav fizika, tas ir raksturs.

Manā dzīvē ir vēl daudz vraku no pagātnes. Visas šīs brūces joprojām ir atvērtas. Jūs zināt, dzīve ir pastāvīga cīņa. Bet es negrasos padoties. Katru reizi, kad gribu to darīt, es sāku domāt: “Es mēģināšu vēlreiz.” Dzīvē ir tik daudz kalnu, kuros ir jāuzkāpj… Nomirt ir viegli, grūti ir dzīvot.

Es daudz lūdzos, bet vienalga nokļūšu ellē par visu to, ko esmu izdarījis. Bet tas man netraucē priecāties par dzīvi šeit un tagad.

Ja redzu cilvēku, kurā ir dzirkstele, es no tās aizdegšu uguni.

Es vienmēr dzīvošu cīņā – tā vai citādi.

Vēl kāda lieta, kas mani uztrauc – laiks. Laiks ir kā grāmata. Tai ir sākums, vidus un beigas. Tas ir tikai cikls.

Īsta brīvība ir tad, kad tev nekā nav. Es biju daudz brīvāks, kad man nebija ne centa. Ziniet, ko es darīju? Es uzvilku slēpošanas cepuri, vecas lupatas un devos laukā lūgt sīknaudu.

Es tā iebiedēju savus pretiniekus, ka daudzi no viņiem baidījās no manis vēl pirms iznākšanas ringā.

Uzticība sportam un lieli upuri ļāva man kļūt par pasaules čempionu. Katrs iet uz čempiona titulu pa savu ceļu. Manā gadījumā tā bija uzupurēšanās un apņēmība. Jā, es biju ļoti spītīgs.

Es priecājos, kad mani sauc par traku. Jā, es esmu traks, un es priecājos jau par to vien, ka jums nav drosmes darīt trakas lietas.

Maiks Taisons

 

Lasi arī: Viena vīrieša patiesība: es nepalīdzu sievai un pat negrasos to darīt

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment