Kā iemarinēt olas – 3 dažādi varianti/receptes

Kā iemarinēt olas

Marinētas olas ir oriģināls vācu ēdiens. Šī olu pagatavošanas metode radās pirms 300 gadiem. Tas ir vienīgais veids, kā ilgstoši saglabāt olas. Šī metode ir saglabājusies līdz mūsdienām, un laika gaitā radās liels skaits dažādu neparastu marināžu recepšu, par kurām mēs šodien runāsim.

Marinētas vistas olas ir lieliska uzkoda jebkurā bufetē. Arī šādas olas bieži tiek gatavotas krodziņos un bāros, kur tās tiek izmantotas kā uzkoda pie dažādiem kokteiļiem.

Daudzi cilvēki dod priekšroku gatavot marinētas paipalu olas, apgalvojot, ka tās ir daudz garšīgākas. Tomēr tas ir gaumes jautājums. Tās marinādes, par kurām mēs šodien runāsim, ir piemērotas jebkurām olām.

 

Marinētas olas amerikāņu gaumē

Sastāvdaļas:

– 12 vistas olas

– 250 ml baltā etiķa

– 250 ml ūdens

– 1 ēdamkarotes cukurs

– 2 tējkarotes garšvielas marinādei

– 1 tējkarote sāls

 

Pagatavošana:

1. Novāra olas, ļauj tām atdzist un tad noņem mizu. Piepilda ar tām litra burku.

2. Nelielā katliņā samaisiet etiķi, ūdeni, cukuru, sāli un garšvielas. Šim gadījumam vislabāk piemērots krustnagliņu, piparu, lauru lapu un čili piparu maisījums. Tagad jums ir nepieciešams, lai marināde sāktu vārītos, un pēc tam jāvāra vēl 10 minūtes.

3. Marināde nekavējoties jālej burkā un cieši jānoslēdz burkas ar vāku. Gan vāks, gan burka ir iepriekš rūpīgi jāsterilizē.

4. Pēc atdzesēšanas burka ir jāievieto ledusskapī. Lai olas varētu labāk uzsūkt garšvielas, tās apmēram nedēļu jāuzglabā marinādē.

5. Pasniedziet šo ēdienu ar mājās gatavotiem sausiņiem vai čipsiem.

 

Īpašs ķīniešu garšvielu maisījums, piemēram, fenhelis, zvaigžņu anīss, Sičuanas pipari, krustnagliņas un kanēlis, ļaus pagatavot olas ar Āzijas garšu. Jūs varat pagatavot veselu burku ķīniešu garšvielu, sasmalcinot minētās garšvielas mikserī.

 

Marinētas olas ķīniešu gaumē

Sastāvdaļas:

– 12 vistas olas

– 1 tējkarote ķīniešu tēja

– 3 ēdamkarotes sojas mērce

– 1 ēdamkarote apelsīnu sula

– 1 tējkarote ķīniešu garšvielas

– 0,5 tējkarote jūras sāls

– 1 tējkarote brūnais cukurs

 

Pagatavošana:

1. Ielieciet olas katliņā un ielejiet aukstu ūdeni. Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai un 5 minūtes vāra olas uz lēnas uguns.

2. Uzmanīgi izņemiet olas un aplejiet ar aukstu ūdeni. Tagad katru olu pasit ar karoti, lai čaumala ieplaisātu, un atkal ievietojiet to ūdenī.

3. Atkal ielieciet olas katliņā, ielej 1 litru ūdens un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atsevišķā traukā sajauciet marinādes sastāvdaļas un pievienojiet maisījumu verdošam ūdenim. Gatavojiet olas vēl 7 minūtes.

4. Neizņemiet olas, ļaujiet marinādei atdzist. Tad ielieciet katliņu ledusskapī uz nakti.

Lasi arī: Katrai Zodiaka zīmei ir savs slepenais ierocis! Uzzini, kāds ir tavs!

5. Pirms pasniegšanas notīrot olas, jūs pamanīsit, ka tās veidoja skaistu zīmējumu zirnekļa tīkla formā.

 

Marinētas olas Pjemonatas gaumē

Sastāvdaļas:

– 15 paipalu olas

– 10 zariņi pētersīļu

– 1 čilli pipars

– 4 ķiploka daiviņas

– 125 ml tomātu sulas

– 100 g šprotes

– 125 ml saulespuķu eļļas

– 10 g sāls

– 40 ml ābolu etiķis

 

Pagatavošana:

1. Paipalu olas novāra un nomizo.

2. Sasmalciniet pētersīļus, pievienojiet smalki sagrieztu čilli piparu un sasmalcinātus ķiplokus. Samaisiet un pievienojiet sasmalcinātas šprotes, ielejiet tomātu sulu un eļļu. Pievienojiet etiķi un sāli.

3. Ievietojiet olas litru burkā, ielejiet marinādi un aizveriet vāku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment