Kā izvēlēties sev piemērotāko proteīna pulveri?

Saproti, kādi ir tavi mērķi

Pirms proteīna pulvera iegādes tev pašam vajadzētu saprast, ko tu vēlies panākt, to lietojot: audzēt muskuļu masu, nomest svaru vai vienkārši uzņemt vairāk olbaltumvielu.

Saproti savu organismu

Ja tev ir laktozes nepanesamība, tad tev nebūs piemērots piena sūkalu (whey) proteīna pulveris. Izvēlies tādu, kura sastāvā nav laktozes (piena cukura). Vari izvēlēties arī sojas proteīnu – tas palīdzēs samazināt holesterīna uzsūkšanos un pat uzturēs kaulu masu.

Ja esi diabētiķis, tad noteikti jautā pēc konsultācijas pārdevējam sporta uztura veikalā – viņš norādīs, kuri no proteīna pulveriem veikala sortimentā ir marķēti kā droši diabētiķiem.

….ja tu vēlies zaudēt svaru, tad tev vajadzētu pievērst uzmanību cukura un kaloriju daudzumam sastāvā. Šajā gadījumā tev būtu nepieciešams pēc iespējas mazāks ogļhidrātu daudzums, kas atspoguļojas kaloriju daudzumā. Vēl viens ieteikums ir proteīna pulveri jaukt ar ūdeni vai vājpienu, nevis pilnpienu vai jogurtu, vai paniņām, lai pēc iespējas samazinātu uzņemto kaloriju daudzumu. Pirms gulētiešanas vari uztaisīt sev proteīna dzērienu, kura sastāvā ir kazeīns – tā ir aminoskābe, kurai ir ilgs šķelšanās laiks (līdz pat 8h), kas izraisīs ilgāku sāta sajūtu.

Lasi vēl: 6 padomi, kā PAREIZI audzēt muskuļus: ātram rezultātam vien nepietiek ar svaru cilāšanu!

….ja tu vēlies palielināt muskuļu masu, tad tev ir jāsaprot, cik daudz ogļhidrātu tu vari uzņemt dienas laikā. Ja esi no tiem, kuriem nav problēmu ar pietiekamu ogļhidrātu uzņemšanu (kas arī muskuļiem ir nepieciešami), tad iegādājies tādu pašu proteīna pulveri kā tie, kuri vēlas zaudēt svaru, bet, ja nespēj dienas laikā uzņemt pietiekami daudz ogļhidrātu, tad pērc to proteīna pulveri, kur ir vairāk ogļhidrātu un vairāk kaloriju. Vari iegādāties tos, kam virsū rakstīts “concentrate” jeb “koncentrāts” – šajos proteīna pulveros būs pietiekami daudz olbaltumvielu, ogļhidrātu un tauku, kā arī pievienotas minerālvielas.

Derētu piebilst, ka vienā maltītē vajadzētu uzņemt ne vairāk kā 40g olbaltumvielu, jo ķermenis vienā maltītē nespēj uzsūkt vairāk. Lielāka olbaltumvielu uzņemšana ir lieka naudas izšķērdēšana.

…ja tu vēlies uzņemt vairāk olbaltumvielu ikdienā, tad izvēlies proteīna pulveri atbilstoši saviem ēšanas paradumiem. Ja tev patīk “labi paēst”, tad pērc tādu proteīna pulveri, kas domāti cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt svaru, bet, ja esi no tiem, kuriem nav laiks ne īsti ēst, ne gatavot darba dienas laikā, tad izvēlies tādu, kas domāts tiem, kuri vēlas palielināt muskuļu masu – tāds proteīna pulveris aizstās maltīti.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment