Kā motivēt sevi nodarboties ar sportu?

 
Parasti cilvēki sāk nodarboties ar sportu ar entuziasmu un pretim sev nostāda pārāk lielus mērķus. “Es katru dienu pa stundai trenēšos trenažieru zālē!” vai arī “Ikdienā skriešu 30 minūtes!”. Problēma ir tāda, ka šis uzdevums ir ļoti sarežģīts, lai uzreiz varētu sākt to realizēt ikdienā. Jūs variet turpināt trenēties dažu dienu garumā, taču drīz jūsu enerģija “izzudīs”, un nodarbības kļūs sarežģītākas. 
Bieži mēs tiecamies izdarīt vairāk nekā paši esam spējīgi. Vienlaicīgi mēs ieplānojam skriet, apmeklēt baseinu, trenažieru zāli u.t.t. Daudz dažādi mērķi mums bieži vien traucē izstrādāt sava veida ieradumu regulārajām sporta nodarbībām un paspēt izdarīt visu iecerēto.  Turklāt vairumam cilvēku trūkst motivācijas – nodarbību rezultāti uzreiz netiek ievēroti. Rezultātā vispār zūd vēlēšanās kaut ko darīt tālāk. 
Kā atrisināt šo problēmu? Īstenībā tas nemaz nav tik sarežģīti. Sekojošie soļi palīdzēs jums vairāk pielāgoties regulārajām sporta nodarbībām…  

1. Izvēlieties vienu vienkāršu, konkrētu mērķi

Atzīmējiet to kaut kur. Atcerieties, ja jūs savu mērķi nekur nepierakstīsiet, tātad – tas jums nav tik svarīgs. Piemēram, 5 minūšu vingrinājumi dienā. Ar to jūs tiksiet galā. Pēc mēneša variet pagarināt laiku līdz 10 minūtēm. Tas nav sarežģīti un ar laiku tas būtībā kļūs par jūsu ieradumu. Mērķim ir jābūt konkrētam – nesakiet “vajag patrenēties” vai arī “vajag aiziet paskriet”. Izvēlieties konkrētu laiku un konkrētus vingrinājumu veidus. 
Vēl kas ir svarīgi: izmēriet savu mērķi. Jums ir nepieciešāms konkrēti zināt, cik daudz jūs trenēsieties. Piemēram, skriešana – 10 minūtes – , vēdera preses vingrinājumi – 30 reizes. Pieturieties pie izvēlētā mērķa kā minimums vienu mēnesi. Neķerieties ne pie kā jauna šajā periodā – citādi visu sabojāsiet. 

2. Atzīmējiet nodarbību rezultātus katru dienu

Izveidojiet dienasgrāmatu, kurā katru dienu atzīmēsiet savu progresu un panākumus. Pierakstiet rezultātus uzreiz pēc nodarbības – tas lieliski palīdz motivēties.

3. Pastāstiet pārējiem

 Pastāstiet par savām nodarbībām draugiem, kolēģiem, kā arī, protams, tiem, ar kuriem jūs dzīvojat kopā. Stāstot citiem, neaizmirstiet pieminēt savus nostādītos mērķus un sasniegtos rezultātus. Tas arī būs lielisks stimuls. 

4. Pievienojiet motivāciju

Izdomājiet, kā jūs variet sevi motivēt ilgstošam laikaposmam. Godiniet sevi, ja jūs nepalaižat garām nevienu treniņu vai arī, ja jūsu panākumi ir augsti. Motivējiet sevi un jūsu progress paātrināsies. 
Avots: man-port.blogspot.com
Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment