Kā stilīgi saģērbties šajā sezonā – Top 10 aktuālās pavasara modes tendences

 

Trencis

Vai pavasaris var būt pilnīgs bez trenča? Tas vienmēr ir bijis populārs, un šis gads nav izņēmums. Vismodīgākie trenči ir pārlieli modeļi ar izteiktu plecu daļu.

Stiliste norāda, ka šis aktuālais siluets ar izteiktu plecu daļu un sašaurinātu vidukli ir vislabāk piemērots sieviešu figūrai, un tas padara tēlu sievišķīgāku. “Es vienmēr pērku lielāku izmēru – XL, un tas izskatās tieši tā, kā vajag,” viņa piebilst.

 

Zirnīšu raksts

 

Zirnīšu raksts ir kļuvis par uzvaras simbolu. Dizaineri ir piedāvājuši to jau iepriekšējās sezonās, un šoreiz tas ir īpaši aktuāls, pārņemot modes plauktus un pat iekarojot sarkanā paklāja uzmanību.

Piemēram, aktrise Dženifera Lorensa uz “Oskara” balvas pasniegšanas ceremoniju ieradās tērptā “Christian Dior” augstās modes kleitā ar retro zirnīšu rakstu un pozēja uz sarkanā paklāja. Stiliste norāda, ka melnbaltā krāsu kombinācija ir vismodīgākais zirnīšu raksta izpildījums.

 

Gan lielas, gan mazas somas

 

Modē tiek uzsvērta gan lielu, gan mazu somu klāsts, bet galvenais uzsvars tiek likts uz formu. Vēl joprojām populāra ir dilstoša mēness forma, kantainie koferīši, kā arī pufīgās somas, kas iedvesmojas no “Miu Miu” un “Loewe”.

Masu tirdzniecībā bieži citēti arī “Louis Vuitton”, “Gucci” un “Celine” vintage stila somu modeļi.

 

Akcents uz papēdi

 

Spēle ar formām turpinās arī apavos – gan asās, gan apaļas, gan kantainas papēža formas ir aktuālas. Lielāka uzmanība tiek pievērsta arī papēžiem, kas var būt gan augsti, gan zemi.

Dizaineri piedāvā dažādus abstraktus risinājumus un bieži apavi tiek dekorēti ar to zīmola logotipu, kas ļauj valkātājam radīt unikālu tēlu.

 

Iešļūcenes un romantiskās balerīnas joprojām ir populāras modē un tiek ieteiktas valkāt ar īsām, koķetām zeķēm. Savukārt ielu stilā botas pakāpeniski zaudē popularitāti, tās aizstājot ar tenisa apaviem. Īpaši pieprasīts ir slavenais “Adidas Samba” modelis, kā arī citas zīmola dažādas variācijas.

 

Pārliekamie svārki

 

Jaunās sezonas tendence ir pārliekamie midi un maksi svārki, ko dizaineri ieteic nēsāt uz gurniem, lai radītu noslīdējušu svārku efektu. “Tas varētu būt izaicinājums, bet tas ir vērts pierast,” komentē stiliste, norādot, ka šī mode var rada risku padarīt tēlu vecīgu.

Viņa iesaka šādus svārkus kombinēt ar masīvām sandalēm, aptverot gurnus ar topu un pievienojot jostu. Drosmīgākas dāmas var papildināt tēlu ar saīsinātu topu un plašu kreklu.

 

Sarkanā krāsa

 

Kopā ar pavasari atgriežas baltā krāsa un gaišie toņi, ieskaitot pasteļus, kas ideāli atbilst saulē iedegušai ādai. “Visas krāsas, kas jums patīk un piestāv, ir modē,” komentē stilists.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Tomēr, ja vēlaties piešķirt tēlam sprādzienu, šosezonas jaunums ir sarkanā krāsa, ko dizaineri bagātīgi iekļāvuši savās kolekcijās. Šī krāsa sāka ienākt modes pasaulē jau pērn, un tagad tā pārliecinoši ieņem vadošo lomu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment