Kā Tu pats sevi vari izmasēt?

Pēc intensīviem treniņiem masāžas var būt lielisks palīgs kā tikt galā ar muskuļu savilkumu un sāpēm. Ja tu neizmasē savus sāpošos muskuļus, tad tavs nākamās dienas treniņš būs daudz sliktākas kvalitātes, jo tu, muskuļu stīvuma dēļ, nevarēsi pilnvērtīgi veikt vingrinājumus.

Ne vienmēr ir pieejams sporta masieris vai vienkārši kāds, kurš vēlas tev veikt masāžu, tāpēc ir prātīgāk iemācīties pašām sevi masēt.

roll massage

Izrullē savas sāpes

Lai nākamos treniņus neietekmētu iepriekšējo treniņu sāpes, tad putuplasta rullis ir ļoti labs un viegls veids, kā atbrīvoties no muskuļu sāpēm. Ir vērts nomainīt 15 sekunžu aizsniegšanos ar pirktiem līdz pēdu pirkstgaliem ar 15 minūšu ruļļa izmantošanu. Ir dažādi veidi, kā izrullēt savas sāpēs.

Pēc kāju treniņa dienas

Atbrīvo vietu uz grīdas un apgulies uz tās. Ieņem pozīciju uz vēdera, bet rulli novieto zem augšstilbiem. Noturi savu augumu taisni un šļūkā no priekšas uz aizmuguri, neaizrullējoties līdz ceļgaliem.

Kāju aizmugure

Apsēdies uz ruļļa ar izstieptām kājām un atbilsties ar rokām sev aiz muguras, lai noturētu līdzsvaru. Novieto rulli tieši zem savu augšstilbu aizmugures un sāc šļūkāt uz priekšu un aizmuguri, gluži tā pat kā to darīji, esot ar vēderu pret zemi.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment