Kā tikt galā ar sliktiem kolēģiem?

Pieņem dažādu personību atšķirības – kad tu darbā pavadi 8 stundas dienā, kas ir 40 stundas nedēļā – gribi vai negribi, bet tu iepazīsti šo cilvēku arvien vairāk. Un, jo ilgāks laiks tev ir jāpavada kopā ar kādu, ko pats neesi izvēlējies, jo lielāka iespējamība, ka kādas rakstura iezīmes tevi kaitinās. Ļoti daudziem nākas saskarties ar kolēģiem, kuri, piemēram, tēlo no sevis “gudros”, kaut gan tu esi tas, kurš šajā jomā ir daudz kvalificētāks. Tomēr par šādu lietu strīdus sākt nevajadzētu, ja vien neesi pilnīgi pārliecināts par savu vietu uzņēmumā. Iespējams, ka radīsies konflikti, tomēr tev ir jāsaprot, ka tas ir pilnīgi normāli.

Lai atbrīvotos no nastas, ko sagādā personību atšķirības, veiciet personību testu. Tas ļaus jums atklāt nianses, kas veido cilvēkus tādus, kādi viņi ir. Tas palīdzēs saprast pieejas, kā labāk sadzīvot vienam ar otru, kā arī darba atmosfēru padarīs daudz komfortablāku.

Apzinies darbavietas iespējas – ja tu, piemēram, strādā pārdošanas uzņēmumā, bieži vien nākas sacensties ar saviem kolēģiem, lai “izsistos”, kas reizē arī izraisa dažādas nesaskaņas, un ir grūti nodibināt draudzīgas attiecības starp sāncenšiem.

Šādā situācijā var palīdzēt kaut vai viens darba kolēģis, kurš ir tavā pusē – nav PRET tevi. Ir jāatrod kāds stabils atbalsts, kas neliks justies tā, it kā tu būtu tikai viens pats par sevi. Lai arī cik ambiciozs cilvēks būtu, vienmēr ir vajadzīgs kāds, kurš ir uz viena viļņa ar jums.

“Nogalini” viņus ar laipnību – labākās zāles pret nedraudzīgiem un kaitinošiem kolēģiem ir laipnība. Tomēr ir diezgan grūti būt laipnam pret kādu, kuru neieredzi. Nu ko, jāaudzina raksturs, citādāk būs grūti!

Ja kāds nepārtraukti grib ar tevi strīdēties, nepievērs uzmanību viņa noskaņojumam – pasmaidi, piekrīti viņa viedoklim situācijā, kurā viņš tik to vien gaida, kad tu strīdēsies pretī. Ar laiku kolēģis varētu sākt domāt, ka jūsu attiecības ir uzlabojušās, kas principā var arī notikt – jā, ir iespējams mainīt arī savas domas.

 

Avots: www.artofmanliness.com

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment