Kad huligāni kļūst par varoņiem

Visi jau zina, ka Horvātijā notika spēcīgākā zemestrīce pēdējo 140 gadu laikā. Tomēr tikai daži cilvēki zina, ka pirms tam Horvātija bija ieviesusi striktu karantīnā.

Galu galā Horvātija atrodas netālu no “slimās” Itālijas. Tika slēgti veikali un iestādes, atcēla pilsētas un starppilsētu transportu, slēdza skolas utt.

Katru dienu atklāja arvien jaunus inficēšanās gadījumus: slēdza aptiekas un pat slimnīcas. Pacienti no neinficētām palātām (infekcijas bija ārkārtas un neatliekamās palīdzības nodaļās), tāpat kā aprīkojums, bija jāpārvieto uz citām slimnīcām. Policijas, mediķu un ugunsdzēsēju spēki nebija pietiekami. Un palīdzība nāca no turienes, kur to vismazāk gaidīja.

Lasi arī: “Tētis noteikti ir ģenerālis”: interneta lietotāji pārsteigti ar konkursa “Policijas skaistule” uzvarētājas izskatu

Galvenie huligāni, provokatori, neadekvātie futbola kluba Dimano Zagreb fani – “Bad Blu Boys” (BBB), kā arī viņu mūžīgie konkurenti – “Split Torcida” un citi fanklubi – paziņoja par pilnīgu mobilizāciju savās rindās un sāka palīdzēt slimnīcām, ugunsdzēsējiem, veciem cilvēkiem.

Lūk, daži foto, kā tas izskatījās dzīvē.

BBB pārved inkubatorus

 

Mātes ar zīdaiņiem uz ielas pēc pirmā grūdiena. Sāka krist sniegs.

 

Fani palīdz pie pārvākšanos. Klīnikas pārvietošana notiek inficētas neatliekamās palīdzības telpas dēļ.

Lasi arī: Par to, kā mežsargs izdzirdēja rēcienu aiz loga: bet pie vārtiem stāvēja lācis un lūdza palīdzību

Fani palīdz ugunsdzēsējiem, lai pēc zemestrīces satīrītu pilsētas centru.

 

Šodien visa Horvātija ir pateicīga šiem huligāniem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment