“Kāda jēga censties?” jeb spēcīgākā motivējošā runa, ko jebkad būsi lasījis

“Pat tad, kad noguļat līdz pusdienlaikam, katrai dienai ir sākums, un katras dienas pirmajā minūtē jums ir jāsatiek pašiem sevi. Dienu pēc dienas līdz pat mūža galam jūs pamodīsieties un atcerēsieties to, ko esat darījuši. Iepriekšējā vakara atmiņas uzpeldēs virspusē, un tās izraisīs kādas sajūtas. Ja izēdi veselu saldējuma kasti, izdzēri vīnu vai lietoji narkotikas, tā būs viena no pirmajām domām, kas līdzi ņems arī kauna sajūtas smagumu vai pat naidu pret sevi. Jaunībā šīs sajūtas varbūt nav tik izteiktas un jūs domājat, ka vēl ir daudz laika, lai mainītu savu dzīvi. Tomēr, ja par sevi nerūpēsieties, tad savos 50 jūs pamodīsieties, un šajā pirmajā minūtē sāpes būs tik stipras, ka visu turpmāko dienu jutīsieties kā cietumā.”

Auditorijā valdīja klusums.

“Bet! Ja jūs rūpēsieties par sevi, tad pirmajās dienas minūtēs atcerēsieties, ka sasniedzāt kādu mērķi. Jūs atcerēsieties, ka ēdāt veselīgu un barojošu pārtiku, kustējāties un varējāt priecāties par ķermeni, kas jums ir. Šīs pozitīvās atmiņas raisīs patīkamas sajūtas par to, ka iestājas miers un gandarījums par paveikto un pareizo.

Dzīvojiet ar kādu mērķi un rūpējieties par sevi. Tad arī pirmās dienas minūtes šķitīs kā jauns sākums. Ignorējiet ķermeņa vajadzības, esiet vienaldzīgi pret sevi vai turpiniet meklēt attaisnojumu, lai par sevi nerūpētos, un jūsu dienas pirmās minūtes būs kā mocības.

Teikšu jums, lūk, ko. Pirmās minūtes ir neizbēgamas. Pat, ja jūs iegūstat diplomu un kļūstat bagāti, jūs nevarat no tām izvairīties vai nolīgt kādu, kurš ar tām tiks galā jūsu vietā. Jā, mēs visi reiz nomirsim, bet līdz tam jums pašiem katru dienu ir jāpiedzīvo šīs pirmās minūtes. Runa ir par tūkstošiem. Nomirsiet jūs tikai vienreiz, bet, salīdzinot ar tūkstošiem minūšu, nāve nav nekas traks.

Lasi vēl: Meklē motivāciju uzsākt treniņus? Šie cilvēki tev to dos!

Gadiem ilgi es esmu darījusi sev pāri un gadiem ilgi sevi ārstējusi. Esmu pavadījusi tūkstošiem pirmo minūšu mokās un tūkstošiem, jūtoties labi, un varu pateikt, ka nekas cits tik ļoti neietekmē to sajūtu, kā vienkārši būt dzīvai. Salīdzinot ar sajūtām pirmajās minūtēs, nav svarīgi, kāds jums ir grāds, kur jūs dzīvojat, strādājat vai cik pelnāt. Nav pat svarīgi, cik sverat vai cik gadu jums ir.”

Es paskatījos uz pasniedzēju, kurš mani uzaicināja novadīt šo lekciju. Likās, ka no platā smaida viņai pārplīsīs seja.

Es nesaku, ka šīs lietas neietekmē jūsu sajūtas. Protams, ka ietekmē. Taču, ja nerūpēsieties par sevi, tad nebūs nozīmes tam, cik daudz labumu jums ir, jo tas viss šķitīs kā skaista kastīte, kurā dzīvojat un mēģināt samierināties ar to līdz beigās nomirstat.”

Es nedaudz pagaidīju, lai manis sacītais kārtīgi nosēžas un prasīju: “Vēl kādi jautājumi?”

Bija vēl viens jautājums, kaut kas par svara zaudēšanu. Uz to atbilde bija daudz īsāka.

Šo runu es teicu pirms 10 gadiem, bet joprojām saņemu e-pasta vēstules no studentiem, kuri bija klāt, un viņi saka, ka tajā dienā dzirdētais viņus ietekmēja vairāk nekā jebkas cits, ko viņi iemācījās studiju laikā. Viņi ir laimīgāki, jo dzīvoja un pieņēma lēmumus, domājot par to, kā jutīsies nākamajās pirmajās minūtēs.

Kerija Kofija, sertificēta personiskā trenere, kura kādreiz svēra gandrīz 140 kilogramu. Šīs runas oriģinālā versija atrodama viņas blogā Strong Coffey.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment