Kādēļ suņi mēdz laizīt cilvēkam seju? 7 iemesli

2. Saziņa

Suņi ar mums sazinās, rejot un luncinot ar asti. Viņi cenšas pateikt, ka kaut, ko no mums vēlas. Iespējams, ka viņi grib ēst, dzert vai doties pastaigās. Katrā gadījumā, saimniekam jāiemācās interpretēt, ko tas viss nozīmē.

3. Viņi vēlas uzmanību

Suņiem ļoti patīk, ka viņus mīļo. Viņiem uzmanības trūkst tāpat kā bērniem, tādēļ viņi centīsies to pievērst visos iespējamos veidos. Viņi ries, luncinās asti, berzēsies pret mums un, protams, sāks bučoties. Līdzko suns sāk tā darīt, noteikti papaijājiet viņu.

4. Zīme, ka viņi jums ir pakļauti

Kā jebkurā pulkā, kur dzīvo dzīvnieki, aplaizīšana nozīmē to, ka dzīvnieks pieņem kāda cita dominanci. Ja viņš jūs aplaiza, tas nozīmē, ka viņš saprot, kurš ir boss. Tāpat ir ar visiem ģimenes locekļiem, jo suns nešķiro mīlestības izpausmes un uztver visus iemīļotos cilvēkus par saviem saimniekiem.

5. Viņi izpēta

Suņi izmanto degunu un mēli, lai izpētītu gan dzīvas, gan nedzīvas radības. Mēs ar apkārtējo pasauli esam saistīti ar savām maņām, taču suņi izmanto garšu, lai izpētītu apkārtējo pasauli (tādēļ nebrīnieties, ka jūsu mīlulim bieži vien patīk nogaršot visu, kas pagadās).

Lasi vēl: Mīļas fotogrāfijas ar suņiem pirms un pēc friziera apmeklējuma – #3 ir labākais!

6. Degustācija

Suņi var mūs atpazīt pēc garšas tik pat labi, kā pēc smaržas. Viņi iemācās mūs atpazīt pēc sāļiem, kas izdalās no organisma svīšanas laikā. Ja gadījumā viņiem iepatiksies saimnieka sāļā garša, suņi to darīs regulāri.

7. Pieraduma spēks

Ja gadījumā jūsu suns sāk aizvien biežāk jūs laizīt, tas nozīmē, ka viņš saprot, ka saimniekam tas patīk. Ja gadījumā saimnieks pēc suņa laizīšanās aizrāda dzīvniekam, tad viņš ar laiku sapratīs, ka saimniekam šāda rīcība nepatīk un pārstās to darīt.

Ja jums nav nekas pretī tam, ka jūsu mīlulis izrāda pret jums mīlestību, tad paglaudiet viņu pretī un parādiet, ka mīlat arī viņu. Dalieties arī ar citiem suņu īpašniekiem!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment