Kādi garšaugi ir piemērotākie audzēšanai uz palodzes? Lūk, kuri!

Tas, ka aiz loga ir ziema, nenozīmē, ka tu nevari savā virtuvē iedvest nedaudz dzīvības un zaļuma, audzējot garšaugus uz palodzes. Ieskaties un uzzini, kādi garšaugi būs piemērotākie tavam ziemas dārzam.

Ne visi augi var paciest vēsumu un maz saules gaismas, tāpēc esam apkopojuši nelielu sarakstu ar 4 garšaugiem, kas neiebilst, ka tos audzē uz palodzes, kad ārā ir ziema.

Dilles

Iestādi diļļu sēkliņas aptuveni puspirksta dziļumā un nedaudz aplej augsni ar ūdeni. Nevajadzētu stādīt sēkliņas pārāk tuvu viena otrai – atstāj kādus 2,5 cm starp katru sēkliņu. Atceries, ka dillēm nepatīk auksts vējš, tāpēc esi uzmanīga ar telpu vēdināšanu.

Maurloki

Maurlokiem vajadzētu atsevišķu puķu podu. Iesēj sēkliņas stabilā puķu podā tāpat kā dilles. Kad maurloki uzziedēs, tie noteikti izdaiļos tavu virtuvi. Maurlokiem būs vajadzīgs nedaudz ilgāks augšanas laiks, tāpēc esi pacietīga.

Koriandrs

Koriandra sēklas stādi dziļumā tāpat kā dilles un maurlokus, taču attālumam vajadzētu būt lielākam (aptuveni kādi 5 cm), tā kā koriandram vajag vairāk gaismas. Koriandra augsni tev vajadzētu uzturēt nedaudz mitrāku nekā dillēm un maurlokiem.

Pētersīļi

Pētersīļus stādi un audzē tāpat kā korandru – ar lielāku attālumu starp sēkliņām un uzturot augsni nedaudz mitrāku nekā dillēm un maurlokiem.

Lasi vēl: Pavasara siltais laiks tuvojas – padomi kā efektīvi rūpēties par saviem augiem un vairot ražu

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment