Kas cilvēku saista ar suni?

Japānā izpētīja, kādas ir suņu saimnieku attiecības ar viņu mīluļiem. Un guvu unikālu rezultātu: attiecības starp suni un cilvēku var salīdzināt ar sarunām, ko veic māte ar savu jaundzimušo zīdaini, kas neprot runāt. 

Pētījuma gaitās – suns tika ielaists vienā istabā ar viņa saimnieku. Un tika novērotas viņu sarunāšanās vairākas stundas. Izrādījās, ka suns spēj ietekmēt savu saimnieku ar “acīm”. Ar skatienu viņš piesaista cilvēku, un tam asinīs sāk izstrādāties oksitocīns, kas izraisa pieradumu pret suni.

 

Pēc ārstu teiktā, līdzīgā veidā sarunājās vien māte ar savu zīdainīti, kurš neprot runāt. Viņi arī pastāstīja, ka ar nevienu citu dzīvnieku šāda veida sarunāšanās netika ievērota.

 

Avots: myjane

Avots:

osta1

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">SPIIDOLA</cite>

    Kaadeas muljkjiibas te tagad ierakstiitas.Pat zivtinja akvaarijaa maak pateikt ,ka vinjai gribas uzkost,nemaz jau nerunaajot par gudrajaam cuukaam un zirgiem.Ar aciim runaa VISI dziivnieki.Man daarzaa zem rozes dziivoja krupis-un kad vinsj taisiijaas uz ziemas gulju,es vinju nesu vannas istabaa zem vannas -un to pateica man vinja acis.TELEPAATIJA….

Leave a Comment