Kaut kas ļoti neparasts, kas raisa Tevī laimes sajūtu!

Laimes sajūta var būt lipīga un tev var kļūt grūtāk no tās izbēgt.

Jaunā pētījumā tika atklāts, ka cilvēks spēj nodot laimes sajūtu caur saviem sviedriem. Pētnieki atklāja, ka sievietes kļuva laimīgākas jeb priecīgākas tad, kad viņas paostīja laimīga vīrieša sviedru aromātu, nekā tādu sviedru aromātu, kad vīrietis nebija juties laimīgs.

Ja tu nonāc sviedru vidē, kuri ir radušies laimes sajūtā, tad tu pats neizbēgami sāksi kļūt laimīgāks, vismaz uz to brīdi, kad tu atradīsies šajā aromāta klātienē. Tas ir ļoti labi novērojams sporta zāle, jo fiziskās aktivitātes cilvēka organismā aktivizē endorfīnus jeb laimes hormonu, viņi svīst un “nodod” šo sajūtu tālāk.

Pētnieki 12 vīriešu kārtas pārstāvjiem/dalībniekiem rādīja īsfilmas, kuras izraisīja vai nu prieku vai bailes. Un vienai grupai vīriešu tika rādīts video materiāls, kurš bija garlaicīgs un neizraisīja nekādas emocijas. Tika savākti vīriešu sviedru paraugi un nodoti 36 sievietēm, lai tās tos pasmaržotu. Pētnieki novēroja sejas izteiksmes, kad katrreiz tika paostīts cits sviedru paraugs. Sievietes smaidīja biežāk, tad kad bija paostījušas priecīgu vīriešu sviedrus.

Šis ir tikai pirmais šāda veida pētījums, bet hipotēze ir izteikta, kuru ir vērts pētīt tālāk, lai to pierādītu.

Avots: time.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment