Interesanti: Ko cilvēki vērtē Tavā balsī?

Cilvēki, kuri runā augstos toņos, tika vērtēti kā mazāk patiesi, neiejūtīgāki, mazāk pārliecināja ar savu runu un šķita nervozāki, nekā cilvēki ar zemāki balss tembru. Arī lēns runas veids nav nekas pozitīvs klausītāju ausīm. Tāpēc tiešā pārdošana lielākoties pastāv uz cilvēkiem, kuri ir apmācīti kā runāt, lai būtu produktīvākas sarunas un veiksmīgāk piesaistītu klientus.

Ar mazliet ātrāku runu, cilvēks šķiet pārliecinošāks un gudrāks. Tas ir pierādījies, aptaujājot klausītājus, pēc divu cilvēku uzstāšanās. Viens runāja gausāk, bet otrs ātrāk. Klausītājus vairāk pārliecināja ātrākais runātājs, kaut gan abi runātāji teica pilnīgi identisku tekstu. Ja cilvēks ātri runā, pārējiem viņš šķiet enerģiskāks, pārliecinošāks un zinošāks tēmā par kuru viņš runā.

Ja lekcija ir par cilvēku attiecībām, dzirdot sievietes balsi, klausītājs uzticas vairāk sievietes teiktajam un uzskata to par patiesāku, lai gan vīriešu kārtas lektors bija teicis pilnīgi to pašu. Tomēr cilvēkiem patīk, ka vīrieša balsij ir vairāk spēk, nekā, ja sieviešu balss ir spēcīga. Klausītājam tas šķiet patīkamāk, jo tas ir saistīts ar dabas likumiem, ka sievietei ir jāskan maigāk- tas vienkārši šķiet dabiski.

Savukārt, sievietēm šķiet seksīgāki vīrieši ar dziļām, zemām balsīm. Tas ir skaidrojams ar to, ka sievietēm rodas asociācijas, dzirdot zemu un dziļu balsi, ka vīrietis ir garš, plecīgs, muskuļains un ar krūšu apmatojumu- šīs pazīmes bieži tiek uzskatītas kā seksīgas.

Vīriešiem ar zemākām balsīm ir vairāk bērnu. Viņiem biežāk izdodas dominēt pār sievieti. Arī vīriešu grupā, ir novērots, ka, sajūtoties kā grupa līderim, cilvēks pazemina balsi. Tas notiek neapzinātā līmenī, bet smadzenes raida nepieciešamos signālus. Kad cilvēks jūtas kā dominējošais grupā, tad balss pazeminās, bet, kad cilvēks ir sabijies vai nepārliecināts par sevi, tad balss tonis paaugstinājās.

Avots: time.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment