Ko par tavu veselību liecina mēnesis, kurā esi dzimis

Janvāris, marts un aprīlis: sirds slimības

Sirds slimība neliecina par neko labu, tā ir neizvēlīga slepkava, kas atbildīga par vienu no katrām piecām nāvēm ASV. Kolumbijas Universitātes pētījumā tika atklāts, ka janvārī (hipertensija), martā (priekškambaru fibrilācija, sirds mazspēja un ateroskleroze) un aprīlī (angīna) dzimušajiem visbiežāk konstatētas sirds kaites.

Marts: prostatas vēzis

Nevienam nepatīk prostatas vēzis, vai ne? Kā izrādās, visvairāk problēmu šī slimība sagādā martā dzimušajiem vīriešiem. Par spīti tam, ka ieteicamie laika periodi, kad nepieciešams veikt pārbaudi, ir visai atšķirīgi, silti ieteicams domāt par regulāru ārsta-speciālista apmeklējumu.

Septembris (un rudens mēneši): alerģiskas slimības

Tiem, kuri cieš no dažkārt kaitinošās, bet citreiz pavisam bīstamās astmas vai ar alerģiju saistītām slimībām, jāzina, ka daļēji pie tā var būt vainīgs dzimšanas mēnesis. Anglijā veiktais pētījums atklāja, ka rudens un ziemas bērni (ikviens, kurš dzimis laika periodā starp septembri un martu) ir pakļauti lielākam riskam saslimt ar alerģisku slimību. Kolumbijas zinātnieki papildināja, ka no visiem iepriekš minētajiem visbiežāk alerģijas skar septembrī dzimušos.

Oktobris: vispārējs veselības risks

Lai arī oktobris neizceļas ar kādu konkrētu slimību, zinātnieki atklāja, ka oktobrī dzimušajiem ir vislielākais apdraudējums vispārējās veselības stāvoklim. Turpretim maijā dzimušajiem ir vismazākais veselības apdraudējuma risks.

Novembris: uzmanības deficīts un hiperaktivitātes sindroms

Zviedrijā veikts pētījums apstiprinājis to, ka novembrī dzimušajiem visbiežāk konstatē uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindromu.

Izlasi arī: Noskaidro sev raksturīgāko kaiti pēc dzimšanas mēneša!

Citas problēmas

Elpceļu problēmas, tādas kā bronhīts, biežāk novērotas novembrī dzimušajiem. Kā izrādās arī vemšana (septembris) un nobrāzumi (decembris) ir vairāk raksturīgi kādā konkrētā mēnesī dzimušajiem.

Slimībās nav vainojams zodiaks

Atceries, ka slimību attīstībā vainojami var būt daudzi faktori – sākot ar ģenētiku, dabu un beidzot ar diētu un dzīvesveidu.

Avots: thrillist.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment