Ko tavai veselībai var nodarīt pārāk ilga runāšana pa telefonu

Rietumvalstu vīriešu spermas kvalitātē vērojama stabila lejupslīde, un šī problēma vainojama 40% gadījumu, kad pāriem ir grūtības ieņemt bērnu.

Karstums un telefona izstaroto elektromagnētisko viļņu aktivitāte sakarsē spermu, un tā iet bojā.

Pēc pētījumu rezultātu uzzināšanas britu vadošie auglības eksperti sāka brīdināt vīriešus par risku, ko rada atkarība no mobilajiem telefoniem.

Izraēliešu zinātnieki veselu gadu vēroja 106 vīriešu progresu.

Pētījumā noskaidrots, ka vīriešiem, kas runāja pa telefonu vairāk nekā stundu dienā, kā arī tiem, kas runāja pa telefonu, kad tas ir pieslēgts pie lādētāja, bija divreiz lielāka iespējamība, ka pasliktināsies spermas kvalitāte, nekā tiem, kas pa telefonu runāja mazāk nekā stundu.

47% no vīriešiem, kuri telefonu turēja 50 cm attālumā no cirkšņa, bija nopietnas spermas kvalitātes problēmas, savukārt pārējo vīriešu vidū ar šādām problēmām saskārās tikai 11%.

Rezultāti apliecina saistību starp auglības pasliktināšanās rādītājiem un mobilo telefonu straujo izplatību.

Profesore Marta Dirnfelda no Izraēlas Tehnoloģiju institūta atklāj, ka spermas līmenis pazeminās tik ļoti, ka tas apgrūtina bērna ieņemšanu: “Ja jūs mēģināt ieņemt bērnu un jau veselu gadu nekas nesanāk, tad, iespējams, varat vainot mobilo telefonu.”

Profesors un Londonas Svētā Džordža slimnīcas auglības konsultants Gedis Grudzinskis skaidro: “Vīriešiem ir jādomā par savu veselību un jātiek galā ar atkarību no mobilajiem telefoniem.”

No pētījuma rezultātiem var secināt, ka vīriešiem, kas plāno radīt bērnus, vajadzētu izslēgt telefonu, kad tas lādējas, vai arī tas jātur tālāk par 50 cm no cirkšņa.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment