Koncertzāles “Cēsis” Trio Palladio Latvijas simtgades svētkos sniegs koncertus Londonā un Varšavā

Latvijas valsts simtgades svētku nedēļā koncertzāles “Cēsis” rezidences ansamblis Trio Palladio – vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane un pianists Reinis Zariņš, uzstāsies slavenajā Vigmora zālē Londonā un tiešajā ēterā britu raidstacijā BBC 3. Savukārt nedēļu vēlāk, 24. novembrī, izcilie latviešu mūziķi spēlēs Vitolda Ļutoslavska koncertstudijā Varšavā.

Atzīmējot mūsu valsts pastāvēšanas 100. gadadienu, plaša kultūras programma tiek īstenota arī ārpus Latvijas robežām. Lepojamies, ka valsts jubilejai veltītā koncertā, kas 14. novembrī, plkst.19.30 izskanēs vienā no pasaules slavenākajām koncertvietām – Vigmora zālē, Londonā, dzirdēsim arī mūsu, koncertzāles “Cēsis”, rezidences ansambli Trio Palladio. Koncerta programmā trīs izcilo mūziķu, Latvijas mūzikas balvas laureātu Evas Binderes, Kristīnes Blaumanes un Reiņa Zariņa sniegumā skanēs pasaulē pazīstamākā latviešu komponista Pētera Vaska “Līdzenuma ainavas” un L. van Bēthovena klavieru trio op. 70 Nr. 1. Līdzās Trio Palladio, šajā vakarā uz Vigmora zāles skatuves kāps vijolniece Baiba Skride un pianistes Lauma Skride un Antoņina Suhanova.

Dienu iepriekš, 13. novembrī, plks. 17.00, interesentus aicinām pieslēgties britu raidstacijai BBC 3, kur tiešraidē intervijā un arī studijas koncertā dzirdēsim Trio Palladio. Dzīvais ieraksts būs kā pieteikums gaidāmajam koncertam Vigmora zālē.

Savukārt, 24. novembrī, plkst.19.00 ar Latvijas vēstniecības Polijā atbalstu Vitolda Ļutoslavska koncertstudijā Varšavā izskanēs Latvijas valsts simtgadei veltīts koncerts. Tajā Trio Palladio līdzīgi kā Londonā izpildīs Pētera Vaska “Līdzenuma ainavas” un L. van Bēthovena klavieru trio trio op.70 Nr. 1, kā arī franču impresionista Morisa Ravēla un poļu laikmetīgās mūzikas komponistes Hannas Kalentijas skaņdarbus. Uz koncertu ielūgti mūziķi un mūzikas profesionāļi no Latvijas un Polijas, lai simtgades zīmē savstarpēji apspriestu un iezīmētu jaunas sadarbības iespējas kultūras jomā.

Kā iepriekš ziņots, Trio Palladio ir koncertzāles “Cēsis” rezidences ansamblis un sadarbības ietvaros jau izskanējušas trīs unikālas, īpaši koncertzālei veidotas programmas. Ziemassvētku noskaņā, 22. decembrī, plkst. 19.00 klausītājus aicinām uz rezidences noslēguma koncertu, kurā baudīsim atkal jaunu programmu ar divu šī gada jubilāru lieldarbiem – Olivjē Mesiāna pasaulslaveno “Kvartetu laika galam”, kas tapis vēsturiski ļoti sarežģītajā un lielas pārmaiņas nesošajā Otrā pasaules kara laikā, un poļu komponista Zigmunta Krauzes “Kvartetu piedzimšanai”. Līdzās arī izcilā igauņu komponista Arvo Pērta “Mocarta adadžio” un britu skaņraža Džonatana Hārvija “Lidojuma elēģija”. Programma ar dziļi filozofisku skatījumu skanēs vijolnieces Evas Binderes, čellistes Kristīnes Blaumanes, pianista Reiņa Zariņa un īpašā viesa, Itālijā rezidējošā klarnetista Antona Dreslera sniegumā.

Biļetes uz koncertu “Trio Palladio un Mesiāns” 22. decembrī, koncertzālē “Cēsis” nopērkamas koncertzāles “Cēsis” kasē, “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment