Kur iegūt enerģiju, kad tā ir pilnībā “izsūkta”?

 

Vairāk miega

Ah, un tu jau domāji, ka tiks doti normāli padomi, bet nepadodies uzreiz – lielākā daļa cilvēku guļ pārāk maz, tādēļ, ja visu laiku esi noguris, tev vienkārši vajag vairāk miega. Mērķē uz 7-8 gulēšanas stundām. Ja nogulēsi 9 un vairāk, var nākties atkal sastapties ar nogurumu. Ja tev ir problēmas aizmigt, izslēdz datoru, apgulies gultā, aizver acis un sāc iztēloties savu pagājušo dienu, ievērojot katru mazāko detaļu, sākot ar brīdi, kad pamodies. Tev vajadzētu aizmigt dažu minūšu laikā.

Tēja

Bieži vien dienas laikā mēs sajūtam lielu nogurumu – tam palīdzēs tēja. Tējas pauze dienas laikā ļaus prātam atslābināties no visiem uztraukumiem, kā arī palielinās tavu enerģijas daudzumu, jo zaļajā tējā ir mazliet kofeīna (ne par daudz!).

Treniņi

1

Tu noteikti to jau esi dzirdējis, bet treniņi ir viens no labākajiem veidiem, kā iegūt enerģiju. Būtu ieteicams uzsākt dienu ar treniņu – tam nav jābūt kardio treniņam – vari vienkārši mazliet paskriet, izlocīties vai iziet pastaigā, kā arī vakarā izdarīt dažādus vingrinājumus. Tas ne tikai dos enerģiju, bet arī uzlabos tavu veselību – pats jutīsies labāk!

Snauda

Naktī izgulies it kā pietiekami, bet vēl joprojām nāk miegs? Nosnaudies mazliet dienas laikā, ja tas ir iespējams. Parasti pietiek ar 15-20 minūtēm, lai tu justos izgulējies.

Lasi vēl: Kā pagatavot kafiju tā, lai tā dotu enerģiju visai dienai?

Mūzika

Dažkārt vienkārši ir nepieciešams uzlabot garastāvokli. Uzliec austiņās dažas dziesmas, kas tev ļoti patīk – tam vajadzētu nostrādāt.

Ūdens

1

Mēs bieži vien esam dehidratējušies, un tas ir tas, kas liek mums justies nogurušiem. Dzer lielu ūdens daudzumu, un tu dienas laikā jutīsies daudz labāk.

Ej un izstaipies

Pārāk ilga strādāšana bez pauzēm tevi “nokausēs”. Ik pēc 30 minūtēm piecelies, izstaipies, pastaigā apkārt, iedzer ūdeni un atbrīvo prātu. Pēc šādiem maziem pārtraukumiem spēsi vairāk koncentrēties.

Aprunājies ar kādu

Piecelies un atrodi kādu, ar ko parunāt. Ja neviena nav, piezvani kādam. Tas palīdzēs atraut prātu no darba, kā arī ļaus galvā iešauties jaunām domām un idejām.

Meditē

Pat 5 minūšu meditācija lieliski palīdzēs atgūt fokusu un enerģiju. Ja tev ir laiks tam 10-20 minūtes, vispār vairs par neko nebūs jāsūdzas.

Avots: zenhabits.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment