Laba ziņa tiem, kuriem apnikuši elektriskie skrejriteņi, kuri “savairojušies” Rīgā

Ar svarīgiem jaunumiem klajā nākusi kompānija Bolt. Īpaši interesanta šī ziņa būs tiem, kuriem apnikuši pārgalvīgie skrejriteņu braucēji pilsētas ielās. 

Lai veicinātu pārgalvīgo skrejriteņu lietotāju paradumu maiņu un nodrošinātu drošāku pārvietošanos, “Bolt” ir ieviesis jaunu drošības funkciju – pārgalvīgas braukšanas indikatoru.

Turpmāk tiks ierobežota pieeja skrejriteņu lietotājiem, kuri regulāri turpina pārvietoties bez pienācīgas atbildības, informē pārstāvji no uzņēmuma.

Arvien vairāk pieaug skrejriteņu lietotāju pieredze un drošības funkciju ieviešana no “Bolt” puses palīdz uzlabot drošas braukšanas paradumus skrejriteņu lietotājiem.

Neskatoties uz to, joprojām ir neliela grupa skrejriteņu lietotāju, kuri regulāri turpina pārvietoties bez pienācīgas atbildības, neizrādot cieņu pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, nepievēršot pienācīgu uzmanību ceļu satiksmes noteikumiem un veicot bīstamus manevrus brauciena laikā.

Jaunais ieviestais pārgalvīgas braukšanas rādītājs un plānotie ierobežojumi palīdzēs risināt šo problēmu. Turpmāk ikvienam “Bolt” skrejriteņa lietotājam, kurš ir veicis vismaz piecus braucienus, tiks novērtēts pārgalvīgas braukšanas rādītājs.

Ja pārgalvīgas braukšanas rādītājs būs negatīvs, skrejriteņa lietotājs sākotnēji saņems paziņojumu lietotnē, kas ietvers izglītojošu informāciju par to, kādus ieradumus viņam vajadzētu mainīt, lai uzlabotu drošību.

Ja pēc izglītojošo materiālu iepazīšanās lietotāja braukšanas sniegums turpmāko piecu braucienu laikā nesanāks uzlaboties, tiks piemērots ierobežojums, un lietotājam tiks samazināta maksimālā skrejriteņa braukšanas ātrums līdz 15 km/h.

Ja pat pēc šāda ierobežojuma skrejriteņa lietotājs turpinās rīkoties tā, ka apdraud savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, viņa piekļuve “Bolt” skrejriteņiem tiks ierobežota uz vienu nedēļu.

Pēc nedēļas lietotājam tiks atjaunota piekļuve “Bolt” skrejriteņiem, taču ja viņš turpinās braukt bezatbildīgi, ierobežojumi tiks piemēroti atkārtoti tādā pašā kārtībā. Tomēr tie lietotāji, kuri uzlabos savus braukšanas paradumus, varēs turpināt braucienus bez ierobežojumiem.

 

“Bolt” ir pirmais skrejriteņu operators, kas ieviesis visaptverošu pārgalvīgas braukšanas rādītāju.”

 

“Šī funkcija ļauj mums mērīt, analizēt un novērtēt mūsu lietotāju uzvedību un darbības laikā brauciena laikā, kā arī identificēt bīstamas situācijas un drošības pārkāpumus, pamatojoties uz plašu skrejriteņa sensoru klāstu. Tas ietver situācijas, kad divi lietotāji brauc uz viena skrejriteņa, strauji bremzē, izslīd vai saduras, kā arī nepiemēroti novieto skrejriteņus, ieskaitot aizlieguma zonās.”

“Līdz ar jaunā pārgalvīgas braukšanas rādītāja ieviešanu mēs vēlamies uzlabot nozares drošības standartus,” saka Valts Marga, “Bolt” skrejriteņu operāciju speciālists Latvijā. “Mēs ticam, ka šāda rādītāja ieviešana palīdzēs mūsu klientiem iegūt izglītību un veicinās atbildīgu un drošu skrejriteņu lietošanas kultūru.”

Mērot skrejriteņa lietotāja pārgalvīgas braukšanas rādītāju, tiek ņemti vērā arī nepareiza skrejriteņa novietošanas sensora dati. Katru reizi, kad pabeidzat braucienu ar skrejriteni, ir svarīgi pārliecināties, ka jūs to novietojat tā, lai tas neaizkavētu citu ceļu satiksmes dalībnieku pārvietošanos, neradītu bīstamas situācijas un neērtības.

Lai gan neapdomīgi novietots vai apgāzts skrejritenis nav vienmēr saistīts ar pēdējo skrejriteņa lietotāju, ir novērojams, ka tādu situāciju izraisītāji bieži ir garāmgājēji. Tāpēc “Bolt” ir ieinteresēts stiprināt pareizu skrejriteņu novietošanas kultūru, izglītojot sabiedrību kopumā.

Lai veicinātu pareizu skrejriteņu novietošanas kultūru, “Bolt” ir ieviesis jaunu funkciju, kur apgāzusies skrejriteņa paceļot un novietojot to atpakaļ stāvus pozīcijā, skrejritenis izteiks pateicību, sakot “Paldies!”. Tas kalpo kā novērtējums un veicinājums ikviena garāmgājēja rīcībai, kas palīdz uzlabot skrejriteņu novietošanas kultūru.

Paceļot apgāzušos skrejriteņus, ikviens satiksmes dalībnieks var veicināt drošību uz ielām un samazināt negadījumu risku.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Kāpēc nevar vienkārši aizliegt nomas skrejritenis kā tādus,? Visas problēmas tiktu atrisinātas momentā.

Leave a Comment