Labkovskis: Meitenes, jūs pašas sabojājat vīriešus. Kļūdu anatomija

Tā spriež Mihails Labkovskis. Kas viņš ir? Pat ja jūs nekad nav interesējusi psiholoģija, iespējams, ka viņa vārdu esat dzirdējuši. Viņš ir psihologs, kura rakstus lasa, intervijas sadala citātos, komentē un pārsūta viens otram simtiem, tūkstošiem cilvēku, raksta la.lv portāls veselam.lv.

Ielūkosimies vienā no viņa rakstiem.

Sievietes bieži vien noved attiecības strupceļā, pieturoties pie tipiskiem uzvedības “modeļiem” un nesaprotot, ka viņu rīcība visnegatīvākajā veidā ietekmē gan vīrieša raksturu, gan uzvedību.

Sākšu ar skici: ģimenē ienāk bērns. Pēc pirmajām dienām, kad uztraukums un šoks pārgājuši, vīrs saka sievai: “Mīļā, man no rīta agri jāceļas uz darbu, ļauj man pagulēt”. 90% gadījumu sieviete to pieņem kā pašsaprotamu, un dara visu, lai bērns naktī netraucētu tēvu. Īpašos gadījumos pat dosies gulēt kādā citā telpā, lai netraucētu vīram gulēt. Sievas loģika ir vienkārša: viņš baro ģimeni, viņam jāatpūšas. Jā, un arī nedēļas nogalēs vīrieti nevar traucēt: viņam jāatpūšas, viņš taču strādāja! Turklāt, ja brīvdienās vīrs izsaka vēlmi pastaigāties ar bērnu ratiņiem, viņš ir varonis un malacis! Tas, ka citās dienās viņa divreiz dienā pastaigājās, nav nekas īpašs? Pagaidiet, tas taču nav tikai sievas, bet abu kopīgais bērns!

Un šajā situācijā, diemžēl ir vainīga sieviete, jo viņa to visos iespējamos veidos veicina. Un kļūda ir ne tikai tāpēc, ka sieviete sevi pārslogo, bet arī no ģimenes veseluma viedokļa (veidojas “diaspora” mamma + bērns, tētis ir atsevišķi). Ievērojami samazinās iespējamība, ka nākotnē tēvam ar bērnu veidosies siltas uzticības pilnas attiecības. Ģimene zaudē vienotības sajūtu, jo nav komandas, kas kopīgi tiek galā ar visiem uzdevumiem, bet ir atsevišķi projekta dalībnieki ar sadalītiem pienākumiem.

“Kad var atstāt bērnu ar tēvu?” – man jautā. Atbilde ir: tiklīdz pārbraucāt mājās no dzemdību nama. Pabaroji – un ej pie friziera, pastaigāties vai ar draudzeni. 1-2 stundas jaundzimušo pilnīgi mierīgi var uzticēt tēvam. Visiem tikai nāks par labu.

Tad bērns paaugas, viņam ir jau trīs gadi, var doties uz bērnudārzu, un māte uz darbu. Un tad bieži vien vīrieši saka: “Kāpēc tev jāstrādā? Es nopelnu pietiekami, labāk rūpējies par ģimeni”. Dabiski, sievas alga būs zemāka, trīs gadus, kamēr viņa bija ar bērnu, nav strādājusi un daudz ko vajadzēs apgūt.

Savā profesionālajā darbā esmu redzējis simtiem sieviešu, kuras noticēja vīram, bet pēc 10-15 gadiem viņš sakravāja savas mantas un aizgāja. Bet viņa ir bez profesijas, bez darba, pa šiem gadiem zaudējusi savas prasmes un 40 gadu vecumā paliek pilnīgi bezpalīdzīga. Un vēl labi, ja viņš palīdz bērnam vai atstājis kaut ko viņai, ir arī sliktāki gadījumi.

Lasi arī: Tikai tu esi atbildīgs par savu dzīvi: 10 karmas likumi laimīgai dzīvei

Saproti vienu vienkāršu sakarību: piedāvājot tev nestrādāt, vīrs rūpējas ne jau par tevi. Viņš rūpējas par sevi. Tas ir vai nu mēģinājums izolēt tevi no sociāliem kontaktiem (greizsirdības, vai citu iemeslu dēļ) vai mēģinājums slēpt savas bailes uz tava fona izskatīties kā neveiksminiekam. Vēl viens izskaidrojums – viņam vienkārši patīk tevi apspiest, gūstot baudu no paša procesa.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment