Lembergs pērn dienā nopelnījis 255 eiro strādājot aģentūrā, kuru finansē Ventspils dome

“de facto” rīcībā nonācis kādas biedru sapulces protokols. Tajā var lasīt, ka bez privātām kompānijām attīstības aģentūras biedri ir Ventspils dome, pašvaldībai piederošais “Olimpiskais centrs “Ventspils”” un “Kurzemes filharmonija”, kā arī Ventspils brīvostas pārvalde un valsts pārziņā esošā Ventspils Augstskola un Ventspils tehnikums, kā arī pats Lembergs, viņa sieva, viens no vietniekiem un citi.

Biedrības vienīgos ienākumus veido biedru naudas. Atsevišķiem biedriem tās ir iespaidīgas. No dažādiem avotiem “de facto” noskaidroja, ka, piemēram, dotējami pašvaldības uzņēmumi – “Kurzemes filharmonija” un “Olimpiskais centrs “Ventspils”” biedru naudās maksā no 30-40 tūkstošiem eiro gadā katra. 36 tūkstošus eiro ieskaita pati dome, “de facto” iepriekš uzzināja aģentūrā.

Iespējams, liels biedra naudas maksātājs ir Lemberga vadītā brīvosta. Piemēram, tās 2015.gada budžeta ailē “mārketingam caur asociācijām un aģentūrām” pieminēti 372 tūkstoši eiro, bet nav atšifrēts, cik daudz nonāk tieši “Ventspils attīstības aģentūras” kasē.

“Bez papīriem es atturētos nosaukt publiski kaut kādus skaitļus. Atsūtiet jautājumus, mēs atbildēsim,” sastapts sacīja brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis.

Tomēr uz “de facto” nosūtītajiem jautājumiem brīvosta neatbildēja.

Lasi arī: Jadviga Neilande: Murgs, kas attiecas uz tiem, kam darba alga mēnesī nepārsniedz 1100 eiro

Savukārt Ventspils Augstskola katru gadu iemaksā 22 tūkstošus eiro, bet tehnikums – 711 eiro. Abas mācību iestādes uzteic, ka attīstības aģentūra palīdzējusi piesaistīt vairāk studentu.

Domes opozīcija ir pārliecināta, ka Lembergs biedrībā tiek nodarbināts fiktīvi, jo dara to pašu, kas viņam būtu jādara kā deputātam.

Valsts policija pirms pāris gadiem sāka pārbaudi, bet kriminālprocesam pamatu neatrada. Arī KNAB uzskata, ka Lembergam kā domes priekšsēdētājam nav ierobežojumu ieņemt amatus un saņemt atalgojumu biedrībās.

Pašvaldību lietu ministrs Juris Pūces (A/P) arī likuma pārkāpumus pagaidām neredz, bet plāno tuvākajā laikā tikties ar Ventspils domes opozīcijas deputātiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment