Lielākā daļa cilvēku dara šo antisanitāro lietu – lūk, 8 iemesli, kāpēc tas ir pretīgi

1. Pidžamās, tām nepātraukti esot saskarē ar tavu ādu, savairojas daudz mikroorganismu. Vairums no tiem ir nekaitīgi, tomēr, iekļūstot neīstajā vietā, tie var izraisīt problēmas.

2. Tev būs daudz vairāk piņņu un pūtīšu. Baktērijas, mirušas ādas šūnas un eļļas laika gaitā sakrājas netīrās drēbēs, izraisot ādas iekaisumu veidošanos.

3. Ja tu pidžamā guli bez apakšveļas, pastāv daudz lielāks infekcijas risks. Baktērijas no taisnās zarnas var nonākt uz pidžamas un tad iekļūt urīntraktā vai kādā sīkā ķermeņa brūcītē, izraisot infekciju.

4. Putekļu ērcītes atrodas viscaur tavā gultā, kas nozīmē, ka tās ir arī uz tavas pidžamas. Tas var izraisīt spēcīgas alerģiskas reakcijas.

5. Iespējams, tu dienas laikā sliktāk odīsi. Pat ja tu katru vakaru mazgājies, tu pēc tam atkal velc netīras drēbes. Guļot tu mazliet tik un tā svīsti un radi nosēdumus uz savas ādas.

6. Netīrā pidžamā ir grūtāk aizmigt. Ja tava āda ir eļļaina un niezoša netīrumu dēļ, tev nāksies ilgāk grozīties gultā, pirms aizmigsi.

Lasi vēl: Tev bieži ir iesnas? Lūk, kāds tam iemesls: tas ir pretīgi, tomēr viegli atrisināmi

7. Netīras pidžamas var saasināt jau esošas alerģijas pret putekļiem vai putekšņiem.

8. Tu tomēr valkā savu pidžamu daudzas stundas no vietas – apmēram trešo daļu no visas diennakts. Netīrumu daudzums, kas pidžamā sakrājas, to valkājot astoņas stundas diennaktī divas nedēļas pēc kārtas, ir milzīgs.

Turklāt – kas gan var būt patīkamāk kā uzvilkt tīru, smaržīgu pidžamu?

Avots: viralnova.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment