Lūk, kas tavu dzīvi var pagarināt par veseliem 10 GADIEM!

Lūk, šis ir jauns iemesls, kādēļ savai ēdienkartei pievienot sarkano aso čili piparu.

1

Zinātnes žurnāls PLoS One ir veicis pētījumu, kura rezultātā ir atklāta saistība starp ilgdzīvošanu un asiem ēdieniem.

Pētījumā ir noskaidrots, ka regulāra aso čili piparu uzņemšana var pagarināt dzīvi par 13%, kas vidēji nozīmē 10,5 gadus.

Tika pētīti vairāk nekā 16 000 pieaugušie, balstoties uz viņu ikdienas diētu, veselības vēsturi laikā no 1988. līdz 1994. gadam. Šie paši pacienti tika atkal pārbaudīti pēc 18 gadiem.

Lasi vēl: Šai 102 gadus vecajai sievietei ir neticams ilgdzīvošanas noslēpums!

Cilvēkiem, kuri regulāri ēda čili piparus, mirstības koeficients bija zem 22%, kamēr tiem, kuri izvairījās no pipariem, tas bija augstāks par 33%. Daži no dalībniekiem čili piparus regulāri bija pievienojuši gatavotajam ēdienam, bet daži – uzņēmuši tos svaigā veidā (oho!).

Kapsikums capsicum ir tas, kas ir atbildīgs par čili piparu veselīgajām īpašībām un arī aso garšu. Un šī nav pirmā reize, kad zinātnieki ir atklājuši pozitīvās čili piparu īpašības. Pagājušajā mēnesī zinātnieki izmēģināja asos piparus uz cilvēku krūts vēža paraugiem, kas pierādīja savu spēju inficētās šūnas iznīcināt.

Asos piparus izmanto arī, lai paātrinātu svara zaudēšanas procesus. Tie palīdz uzlabot metabolisma procesus un arī izvairīties no zobu bojāšanās.

Lūk, kādēļ asie pipari tev jāiekļauj savā diētā!

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment