Mūsu senči uzskatīja, ka tieši 5.aprīlī ir visvieglāk piesaistīt sev naudas enerģiju; lūk, kas jādara!

Senos laikos šis datums bija saistīts ar vairākiem ticējumiem, no kuriem daudzas bija saistītas ar naudu. To ievērošanu mūsu senči uzskatīja par obligātu: viņi ticēja, ka tādā veidā var izvairīties no nabadzības un pat piesaistīt bagātību.

Tautas zīmes 5. aprīlim: ko nedarīt

Agrāk tika teikts, ka 5. aprīlī nedrīkst darīt vairākas lietas vienlaicīgi, jo neviena no tām nebeigsies kā vēlēts. Saskaņā ar ticējumiem jaunus uzdevumus labi atrisināt neizdosies, tāpēc pat nemēģiniet. Tas jo īpaši attiecas uz remontdarbiem, pārcelšanos un nodarbinātību.

Lai gan diena ir piemērota darbam, ir daudz izņēmumu, kas jāņem vērā tiem, kuri tic ticējumiem. Piemēram, pēc mazgāšanas nekad nenovietojiet tīru veļu uz striķa ārā: tajā var slēpties ļaunie gari. Ja ļaunie gari nokļūst mājā, tie nedos mieru pieaugušajiem vai bērniem. Šādā gadījumā vecāka gadagājuma cilvēki sāks justies vāji, bet bērni – kaprīzi.

Zemeņu būs daudz un tās būs milzīgas: pavasarī uz dobēm jau iepriekš jāizkaisa šis bezmaksas un dabīgais mēslojums 

Arī ar ēdiena gatavošanu jābūt uzmanīgākiem. Ir atļauts izmantot tikai tos produktus, kas jums ir mājās. Neiedomājieties pat aizņemties miltus, sāli vai cukuru no kaimiņa, tas var pārvērsties par lielu strīdu.

 

Jums nāksies atlikt rokdarbus. 5. aprīlī pavedieni sapīsies un adatas pazudīs, tāpēc jūsu darba rezultāts, visticamāk, būs neapmierinošs.

Ja tev nepaveiksies un šūšanas vai adīšanas laikā gūsi traumu, drīzumā riskēsi nopietni justies slikti. Jebkurā gadījumā, tā teica mūsu senči.

Ja nevēlaties palikt bez naudas, netīriet ar roku drupatas no galda un nemazgājiet grīdu pēc saulrieta. Pie šī arī senči ļoti strikti turējās. 

Lai nepievērstu ļaunuma uzmanību, senatnē viņi centās pavadīt šo dienu pēc iespējas klusāk. Joki un smiekli nebija vēlami, tāpat kā skaļas sarunas.

Lasi vēl: Mana omīte pastāstīja, kāpēc jāiemet kniepadatu verdošā ūdenī: “Kad uzzināju to, es paliku uz pauzes…”

Saziņā ar citiem labāk neklusēt par nākotnes plāniem. Tam, kurš nolēmis 5. aprīlī sākt tīrīšanu, jāatceras: šajā dienā aizliegts iznest atkritumus. Līdz ar to māju pametīs miers un klusums.

Bet kā pareizi piesaistīt naudu? Lūkosim!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment