Uzzini padomus, kā ikviens var apceļot pasauli, netērējot vairāk naudas kā ikdienā!

  1. Izvairies no dārgām valstīm.

Tādas valstis kā Katara, Angola un Norvēģija ir vienas no dārgākajām pasaulē. Izklausās pašsaprotami, bet, pirms dodies apceļot pasauli, izveido plānu, kas neietver visdārgākās vietas. Arī lētākās valstīs ir daudz ko redzēt, baudīt un darīt!

  1. Ceļo viegli.

Netērē naudu lietām, bez kurām ceļojuma laikā var iztikt. Rūpīgi apsver, ko liec savā koferī vai mugursomā un ņem līdzi tikai pašu nepieciešamāko. Ja tev ceļojuma laikā vēl ko savajadzēsies, gan jau varēsi to nopirkt vai aizņemties uz vietas.

  1. Kārtīgi iepazīsti apceļojamās vietas jau pirms ceļojuma.

Uzzini lietu cenu. Izglīto sevi par valūtas kuriem, dažādu ekskursiju un transporta cenām. Tas padarīs ceļojuma budžeta plānošanu daudz vienkāršāku un pasargās tevi no bankrota.

  1. Nopērc jaunu SIM karti valstī, pa kuru ceļo.

Vairums telefonu atbalsta jebkuru pakalpojuma sniedzēju jebkurā pasaules vietā. Viss, kas tev jādara: jānomaina SIM karte. Ja vēlies ceļošanas laikā izmantot telefonu, atbloķē to un nopērc jaunu SIM karti valstī, uz kuru ceļo – tas izmaksās daudz lētāk nekā viesabonēšana.

  1. Nopērc ceļojuma apdrošināšanu.

Tā var likties kā lieka naudas tērēšana, taču, pirms dodies ceļā, noteikti nopērc ceļojuma apdrošināšanu. Kāpēc? Tu nekad nezini, kas ceļojuma laikā var atgadīties un, ja ārzemēs būsi neapdrošināts un tev vajadzēs medicīnisko palīdzību, tas var izmaksāt tev tūkstošus.

  1. Meklē lētus lidojumus.

Ja tu gribi ceļot, bet vēl neesi izlēmis, uz kurieni tieši, kāpēc nepaskatīties, uz kuru galamērķi tevis plānotajā laikā var aizceļot vislētāk? Pārbaudi dažādas aviokompānijas un to izdevīgākos piedāvājumus.

  1. Ceļo ar kaučsērfingu jeb “dīvānu sērfošanu”.

Kaučsērfings (couch-surfing) burtiski nozīmē “dīvānu sērfošana”, bet praktiski – ceļo un paliec nevis viesnīcā, bet bez maksas pie kāda vietējā, kurš tevi uzņem kā viesi. Tas ir ne tikai lielisks veids, kā ietaupīt, bet arī iespēja paviesoties citu kultūru cilvēku mājokļos, tuvāk iepazīt viņu dzīvesveidu un iegūt patiesāku ceļojuma pieredzi.

  1. Kaulējies.

Bieži vien pārdevēji ārzemniekiem prasa daudz augstākas cenas nekā vietējiem iedzīvotājiem. Iemācies nokaulēt pieklājīgu cenu un izbaudi šo procesu! Daudzās valstīs kaulēšanās ir daļa no kultūras.

  1. Nepērc suvenīrus.

Nepavadi ceļojumu, klaiņojot pa suvenīru bodītēm un meklējot skaistākos nieciņus, ko aizvest mājās. Tā vietā krāj spilgtus mirkļus un centies pēc iespējas pilnīgāk izbaudīt ceļojuma pieredzi. Atmiņas un attēli būs labākais suvenīrs, ko jebkad iegūsi!

Avots: collective-evolution.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment