Noskaidrots, kas sagaida iedzīvotājus turpmāk attiecībā uz pandēmijas apkarošanas pasākumiem

TV3 Ziņu dienests noskaidrojis, ka Rīgas dome un pašvaldības dienesti sākuši gatavoties scenārijam, kurā situācija ar vīrusa izplatību strauji pasliktinās. Viens no galvenajiem soļiem, kas šādā gadījumā varētu tikt veikts – būtu nodrošinātas bezmaksas maskas maznodrošinātajiem rīdziniekiem. 

Tomēr tas vēl nav viss! Katrā ziņā pašvaldība ir norūpējusies par esošo situāciju. 6. oktobrī notika Rīgas civilās aizsardzības sēde, kurā piedalījās gan pašvaldības operatīvie dienesti, gan Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvji. Labā ziņa, ka šobrīd vairums inficēšanās gadījumu Rīgā esot izsekojami, tāpēc neesot nepieciešams ieviest stingrākus ierobežojumus, kā jau noteikusi valdība.

 Lasi arī: Vasilisa Volodina paredzējusi “Baltās joslas” periodu trim zodiaka zīmēm no 7. līdz 27. oktobrim

Minētājā sapulcē ir runāts, gan par gaidāmiem ierobežojumiem sabiedriskajā transportā, gan par kopējo situāciju ap aizsarglīdzekļu krājumiem – piemēram par krājumu pietiekamību sociālās aprūpes iestādēs.

Krājumu mums ir pietiekami vairākiem mēnešiem. Šobrīd varu teikt, ka situācija pilsētā tiek kontrolēta. Mēs zinām, kā rīkoties, mēs zinām, cik daudz mums ir gadījumu, mēs tiekam ar šiem gadījumiem šobrīd galā gan izglītības iestādēs, gan dažādās sociālās iestādēs,” pauda Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Tāpēc arī nolemts, ka gadījumā ja Latvija valdība lems par to, ka sejas masku lietošanu visās sabiedriskajās vietās ir obligāta, dome ar maskām apgādās arī visus maznodrošinātos rīdziniekus.

 

Jauns konkurss

Rīgas mērs norāda, ka  epidemioloģiskā situācija šobrīd ir neprognozējama un jebkurā mirklī var pasliktināties.  Tāpēc, pēc  Rīgas domes speciālistu aprēķiniem, esot vajadzīgs iepirkt aptuveni 100 000 maskas.

Masku iegādei Rīgai esot plānots sludināt jaunu iepirkumu konkursu, jo esošie aizsarglīdzekļu krājumi paredzēti vien pašvaldības sociālajiem dienestiem.

 

Nevalkātājus sēdinās arā

Tāpat nolemts, ka  iedzīvotāju informēšanas nolūkā Rīgas satiksme pieturvietās un transportlīdzekļos sāks izvietot informāciju par aizsarglīdzekļu lietošanu.

Lasi arī: Jauna Gambijas puiša dēļ šī 44 gadus veca sieviete atstāja vīru un 9 bērnus; Kā pēc gadiem mainījusies viņas dzīve

Savukārt  biļešu kontrolieri kopā ar pašvaldības policijas pārstāvjiem veiks reidus, lai kontrolētu kā tiek ievēroti noteikumi un, nepieciešamības gadījumā, masku nevalkātājus izsēdinās.

 

Skolās bez izmaiņām

Labās ziņas vecākiem – neskatoties uz to, ka vairākās Rīgas skolās bijuši saslimšanas gadījumi, kopumā arī mācību iestādes ar esošo situāciju tiek galā. Katra skola individuāli lemj par iestādei piemērotāko mācību modeli. Tāpat nav paredzēts ierobežot profesionālas izglītības pulciņus.

Te ir jābūt ar izpratni. Šobrīd bērni ir vieni no tiem, kas pārnes šo te vīrusu attiecīgi uz citām vietām, taču interešu izglītībā mēs diemžēl nevaram šo situāciju tā kontrolēt, kā mēs varam izglītības iestādēs,”  saka Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Vienlaikus Rīgas domes atbildīgie dienesti meklēs veidus, kā vajadzības gadījumā nodrošināt domes sēžu norisi attālināti. Civilās aizsardzības sēdes  turpmāk plānots sasaukt regulāri.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • […] Noskaidrots, kas sagaida iedzīvotājus turpmāk attiecībā uz pandēmijas apkarošanas pasākumiem […]

  • <cite class="fn">Skolnieciņš no svētavota</cite>

    Ekonomiskā krīze, kuru izraisījis koronavīruss (kroņvīruss), ir skarusi daudzus no mums. Ienākumi samazinās, bet bezdarbs pieaug. Iedegsim dzeltenu svecīti uz galda par godu Dievietei Laimai. Aizlūgsim Laimu par mūsu valsts un tautas labklājību. Aizlūgsim Laimu par kovid-19 (covid-19) krīzē cietušajām ģimenēm. Lūgsim Laimu – Likteņa Valdnieci! «Likteņa Dieviete, Likteņa Valdniece, es lūdzu Tevi! Visvarenā Laima, es lūdzu Tevi! Apturi šo postošo ekonomisko krīzi! Pasargā manus tautiešus no bezdarba. Dāvā maniem tautiešiem labi apmaksātas darbavietas un uzcītību. Iznīcini aplokšņalgu sistēmu un negodīgus uzņēmējus. Dot trūcīgajiem un maznodrošinātajiem iespēju izķepuroties no nelaimēm. Dāvā manai tautai laimi un prieku. Dāvā Latvijai mūžīgu labklājību! Sargi mūs no slinkuma, nevīžības, tuvredzības un izputēšanas! Lai Laima ir ar mums! Lai slavēta Laima mūžīgi mūžos!» Ar Laimas svētību, Skolnieciņš no svētavota [Latvju Dievu dēls] ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂 #Laima #LatvjuDievi #LatvjuDievuSvētība #centība #spēks #veselība #labklājība #pagāni #kovid-19 #covid-19 #koronavīruss #kroņvīruss #krīze #Skolnieciņš #svētavots

Leave a Comment