Nost ar ķīmiju! Pagatavo saules aizsargkrēmu pats!

Nesen cilvēki ir sākuši izvairīties no daudziem tradicionālajiem aizsarglīdzekļiem, galvenokārt tādēļ, ka tajos ir augsts ķimikāliju līmenis un piedevas, kas ilgtermiņā var izraisīt nopietnas blakusparādības ādai. Iesakām pagatavot saules aizsargkrēmu pašiem!

Mūsu ādai ir vajadzīgs pienācīgs daudzums ikdienas saules iedarbības, jo tas ir labākais veids, kā optimizēt D vitamīna līmeni organismā, bet pārmērīgs staru daudzums var radīt nopietnu kaitējumu, tāpēc bez aizsargkrēma neiztikt.

Kokosriekstu eļļa  ir lieliski piemērota saules peldēm, jo tā mitrina ādu, novērš saules radītos apsārtumus jeb ādas apdegumus. Pētījumi ir parādījuši, ka šī ir labvēlīga dabas metode ādas aizsardzībai, taču tā neietekmē UVB starus, kas nepieciešami D vitamīna sintēzei.

Lai mājas apstākļos uztaisītu sauļošanās līdzekli un izbaudītu kokosriekstu eļļas lietderīgās īpašības, jums tā jākombinē ar daudzām citām lietderīgām sastāvdaļām un dabīgām eļļām, kas nodrošina reālu aizsardzību no saules gaismas. Sekojošā recepte apvieno eļļas ar augstāku SPF līmeni nekā kokosriekstu eļļa, kā arī vairākas kopējas sastāvdaļas, kuras parasti pievieno tradicionālajiem aizsarglīdzekļiem un ir salīdzinoši viegli iegūstamas.

Sastāvs:

1/4 glāzes kokosriekstu eļļas
1/8 tases sezama vai žožoba eļļas
1 tējkarote sarkano aveņu eļļas (20-30 pilieni)
1/4 glāze Šī sviesta
2 granulas no bišu vaska
1-2 ēdamkarotes cinka oksīda pulvera (pēc izvēles)
Jūsu izvēlēta ēteriskā eļļa (lavandas, rozmarīna, vaniļas un / vai piparmētru, piemēram)

Pagatavošana:

Ļoti zemā temperatūrā izkausējiet kokosriekstu eļļu, bišu vasku, sezama eļļu vai žožobas eļļu, bišu vasku un šī sviestu. Kad bišu vasks kūst, noņemiet trauku no karstuma un ļaujiet maisījumam atdzist līdz istabas temperatūrai. Kārtīgi izmaisiet cinka oksīdu un apmēram pusstundu atstājiet maisījumu ledusskapī. Pēc tam uzputojiet cinka oksīda maisījumu, pievienojiet eļļas un turpiniet putot, līdz tiek iegūts gluds un viegls maisījums.

Uzglabāt piemērotā traukā ledusskapī un lietot tāpat kā jebkuru citu sauļošanās līdzekli. Smērējiet to atkārtoti ik pēc divām stundām.

Lasi vēl: 5 biedējoši fakti, kādēļ ir jālieto sauļošanās krēms

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment