Kā ietaupīt uz automašīnas remonta? Padomi, ko jāzina ikvienam auto īpašniekam!

nissan_leaf_and_tesla_model_s_in_norway_cropped

1. Ja automašīnu tikai grasies pirkt, tad noskaidro tās vēsturi. Latvijā ir pieejama mājas lapa www.autodna.lv, kas sniegs tev ļoti daudz vērtīgas informācijas par tava auto pilno vēsturi – nepieciešams ievadīt tikai konkrētās automašīnas VIN numuru. Tāpat pirms auto iegādes pajautā iepriekšējās tehniskās apskates atzinumu un nekautrējies jautāt pēc auto diagnostikas pārbaudes kādā no autoservisiem. Uz odometra rādījumiem nepaļaujies, jo tos ir iespējams regulēt. Ja pērc nelietotu auto, tad iepriekš rakstītais uz tevi neattiecas; šajā gadījumā tev vajadzētu pievērst uzmanību automašīnas garantijas laikam un tās segtajiem remontiem.

Lasi vēl: Dari pats jeb 5 lietas, ko mājās vari salabot bez profesionāļa palīdzības

2. Laikus veic automāšinas apkopi. Automašīnai reizi gadā (vai arī, ja brauc bieži un lielus attālumus) vajadzētu veikt apkopi – jānomaina eļļas, šķidrumi, siksnas, filtri. Ja tavai automašīnai ir dīzeļdzinējs, tad ik pa laikam, ja no izpūtēja sāk dūmot, kad spēcīgāk uzspied uz gāzes pedāļa, vari pievienot degvielas piedevas, kas attīrīs tava auto dzinēju un attiecīgi izplūdes gāzes. Veicot apkopi, pajautā meistaram, lai pārbauda arī automašīnas ritošo daļu – iespējams, arī tur ir pienācis laiks kaut ko nomainīt vai uztaisīt profilaksi.

3. “Rotē” riepas. Atkarībā no tā, vai tavs auto ir priekšpiedziņas vai aizmugurējās piedziņas, tu vari rotēt riepas no priekšējās ass uz aizmugurējo vai otrādi, lai iegūtu vienādu riepu nodilumu. Piemēram, ja tu brauc ar priekšpiedziņas auto, tad tavi priekšējie riteņi nodils ātrāk kā pakaļējie – ja redzi, ka riepu protektors priekšā sāk dilt vairāk nekā aizmugurē, tad samaini riteņus no aizmugurējās ass uz priekšējo – varbūt gluži nesanāk ievērojams ietaupījums, taču brīdī, kad ar “finansēm ir spiedīgi”, var noderēt.

4. Kop savu auto. Sagatavo to konkrētai sezonai – ziemai tuvojoties, pārliecinies, ka visi šķidrumi ir paredzēti zemām temperatūram, ir nenolietots stiklu kasīklis, lai nesaskrāpētu stiklu, ir sagatavotas ziemas riepas un ka akumulators izturēs auksto ziemas laiku. Par cik Latvijā ir liels nokrišņu daudzums jebkurā gadalaikā, tad interjeram nekas tomēr nav labāks par gumijas paklājiņiem – tajos sakrāsies slapjums no āra apaviem, lai nebojātu tapsējumu vai auduma paklājiņus (mitrumā tie var sākt pūt). Neatliec auto mazgāšanu – īpaši ziemā – ja redzi, ka sniega, ledus un sāls masa sāk pastiprināti krāties uz tava auto, tad labāk samaksā pāris eiro, lai to nomazgātu, nevis gaidi līdz sāls sāk bojāt tavu auto.

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Pērkot lietotu mašīnu tā vienmēr ir liela loterija, cik nav dzirdēti visādi šausmu stāsti. Bet piedaloties loterijās var reāli pelnīt. Vairāk kā 6 mēnešus spēlējam organizētā grupiņā lielākajās pasaules loterijās, pagaidām pie miljona neesmu tikusi, bet nopelnīts ir. Loterijas var būt patstāvīgs ienākumu avots, ja pie lietas pieiet saprātīgi un ar aprēķinu, te piemēram Baibas lapa kur viņa pastāstījusi mazliet sīkāk par to, ja kādam interesanti tad var palasīt: http://verigos2.wixsite.com/sindikats

Leave a Comment