Panākumu atslēga: 5 dzīves pamata patiesības, ko mēdz aizmirst arī gudri cilvēki

1) Panākumi un izgāšanās iet roku rokā.

Ikviens “veiksmīgs” cilvēks, ko tu jebkad esi saticis, savā dzīvē ir izgāzies daudz reižu. Tu to nezini varbūt tāpēc, ka cilvēki nemēdz par savām neveiksmēm atklāti runāt. Bet patiesībā, tāpat kā nav gaismas bez tumsas, nav panākumu, aiz kuriem nestāv neveiksmes un pūliņi.

Katru reizi, kad cilvēks kļūdās, viņam tiek dota iespēja mācīties, lai nākamreiz varētu kļūdīties labāk. Tāpēc pārstāj baidīties no kļūdām un neveiksmēm – tie ir pakāpieni, pa kuriem savā ceļā uz panākumiem tev nāksies kāpt gribot negribot.

2) Panākumi ne vienmēr nozīmē laimi.

Viena no dzīves fundamentālākajām patiesībām, ko lielākā daļa cilvēku aizmirst – nauda un finansiālā brīvība nepadarīs tevi laimīgu. Tāpat kā tevi laimīgu nepadarīs attiecības, darbs vai sociālā dzīve. Tikai tu PATS vari padarīt sevi laimīgu, darot to, ko tu mīli, apzinoties labo savā dzīvē un izjūtot pateicību pret to. Tu vari būt laimīgs arī bez naudas vai sapņu darba. Laime nāk no iekšienes, tā slēpjas tavā attieksmē pret lietām.

3) Dzīve ir īsa.

Dzīve ir pārāk īsa, lai ienīstu cilvēkus, turētu sevī aizvainojumus un uztrauktos par lietām, ko tu nespēj mainīt. Tā ir arī pārāk īsa, lai pavadītu laiku vietā, kas nedara tevi laimīgu, aizpildītu savas stundas ar aktivitātēm, kas tev riebjas, vai pieņemtu tikai “drošus” lēmumus. Vismaz reizi pa reizei uzņemies risku, nebaidies kļūdīties un meties piedzīvojumos!

4) Visi cieš.

Neviens visā pasaules vēsturē, kurš jebkad dzīvojis, nav pavadījis savu dzīvi bez ciešanām, sāpēm, nomāktības, skumjām, dusmām vai nemiera. Pat cilvēki, kurus tu visvairāk apbrīno, uzskati par visveiksmīgākajiem, talantīgākajiem un labākajiem, savā dzīvē iet cauri ciešanām un cīņām ar apstākļiem. Tas vien, ka cilvēki tev apkārt smaida, nenozīmē to, ka viņus nemoka skumjas un sāpes. Tu par tām neko nezini, jo cilvēkiem ļoti labi padodas to slēpt.

Ir svarīgi atcerēties, ka ciešanas ir dabiska cilvēka dzīves daļa. Pietiek jautāt: “kāpēc tieši es?” Tu esi mazāk vientuļš savās sāpēs, nekā tu domā.

5) Tas, ko mēs redzam citos, ir arī mūsos.

Vismaz daļēji viss nepareizais un sliktais, ko ievērojam citos, pastāv arī mūsos pašos. Viss, kas mūs kaitina, parāda, pie kā mums pašiem sevī vajadzētu piestrādāt. Dzīve ir spogulis, kurā tu redzi pats sevi. Tavas nepilnības atspoguļojas tavās attiecībās, situācijās, pieredzēs. Kad pieķer sevi domājam par to, cik visa dzīve, pasaule un apkārtne ir slikta, uzdod sev jautājumu: “cik daudz no šī visa ir tikai manas iekšējās pasaules atspulgs?”

Avots: thespiritscience.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment