Pasakaini salāti ar ceptu vistas krūtiņu: sanāk tik garšīgi, ka visi prasa recepti. Izmēģini arī tu!

Pagatavošanas gaita:

Vistas krūtiņu sagriežam kubiņos vai sloksnītēs. Uzkarsētā pannā ielejam nedaudz augu eļļas un pievienojam vistas krūtiņu.

Tiklīdz vistas gabaliņi kļūst balti un izdalās sula, pievienojam ½ tējkarotes sāls un melnos piparus. Cepam zem vāka, līdz šķidrums ir iztvaikojis. Pēc tam noņemam vāku un cepam, kamēr gaļa iegūst zeltaini brūnu garoziņu. Noņemam no uguns un ļaujam atdzist.

Lai iemarinētu sīpolu, sagriežam to kubiņos. Pievienojam pusi tējkarotes sāls, tējkaroti cukura, divas ēdamkarotes ābolu sidra etiķa vai 9% etiķa un divas ēdamkarotes ūdens. Atstājam uz 15 minūtēm. Bļodā sakuļam 4 olas, pievienojam 1/3 tējkarotes sāls un sakuļam ar putojamo slotiņu.

Pagatavojam olu pankūkas, apcepot tās no abām pusēm līdz gatavībai. No četrām olām sanāks četras pankūkas. Gurķi un pankūkas sagriežam strēmelītēs.

Tagad gatavosim salātus. Bļodā liekam gurķus, vistas gaļu un olu pankūkas. No sīpola notecinām šķidrumu un pievienojam salātiem. Pieliekam salātiem majonēzi vai skābo krējumu pēc saviem ieskatiem. Samaisām un pasniedzam salātu bļodā.

Sanāk ļoti garšīgi un viegli pagatavojami salāti.

Lai gan ceptu vistas krūtiņu var aizstāt ar vārītu, garša būs pavisam cita, tāpēc es neiesaku to darīt.

Izmēģini arī tu šo pasakaino salātu recepti! Ja tev garšoja, padalies ar to sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment