Pasaules baisākie spoku stāsti un leģendas; #3 tiešām pārsteidzošs

 

1.Vampīru arbūzi ( Rumānija)

vampire watermelons

 

Arbūzs ir ļoti populārs ēdiens karstās vasaras dienās, taču valstī, kura ir radījusi Drakulu, tiek uzskatīts, ka, ja arbūzs netiks apēsts laikus, tas pārvērtīsies vampīrā.  Par laimi, šiem šausmīgajiem radījumiem nav zobu, taču rumāņi tic, ka tiem patīk biedēt bērnus, gaudojot un trīcot.

No šīm pārvērtībām varot izvairīties, ieliekot arbūzu uz nakti verdošā ūdeni, taču diez vai pēc tam arbūzs ir vēl ēdams.

2.Akaname (Japāna)

flith licker

Šo briesmoni sauc Akaname jeb netīrumu laizītājs. Leģenda vēsta, ka tam ir  sarkanas krāsas āda un  neparasti gara mēle, kura paredzēta netīrumu laizīšanai. Varētu likties, ka tā varētu būt bezmaksas vannasistabas vai tualetes tīrīšana, taču tiek uzskatīts, ka Akname varētu uzbrukt jebkuram, kurš apmeklē šīs telpas.

Kā ar šo briesmoni cīnīties? Tam esot paniskas bailes no tīrām vannasistabām un tualetēm.  Atliek tikai visu turēt tīru un šādu briesmoņu mājās nebūs.

3.Lielā pēda (ASV)

hairy toe story

Pasakā zēns atradot dārzā milža pēdu un to aiznes mājās, lai parādītu vecākiem savu atradumu. Viņa māte aiz sajūsmas, nolemj to pagatavot vakariņās.  Vēl dīvaināk ir tas, ka visa ģimene atzina to, ka tās ir, bijušas gardākās vakariņas, kādas viņi ir ēduši. Protams, kā varētu jau paredzēt, milzis naktī pēkšņi pamodās un devās meklēt savu pēdu. Atradis zēnu, viņš to apēda dzīvu vienā gabalā.

4. Ziemassvētku kaķis (Islande)

yulecat5

Stāsts ir par to, kā liels melns briesmonis, kaķa veidolā, kurš pieder milzim vārdā Gruls, nolaupa bērnus Ziemassvētku vakarā. Ziemassvētku kaķis klejojot apkārt un sekojot maziem bērniem. Briesmonis nolaupot nelaimīgos un pēc tam nogādājot tos pie sava saimnieka, kurš tos vēlāk pagatavo sautējumā.  Par laimi, kaķis nenolaupa bērnus jaunās drēbēs, jo pēc tā viņš spriež, ka par šiem bērniem kāds rūpējas un vecāki nāks tos meklēt.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment