Pēc 10 gadiem tu nožēlosi, ka darīji šīs lietas – #5 pilnīgi noteikti!

Lūk, kādus lēmumus tev vēlāk dzīvē nāksies nožēlot:

Tu dari lietas, kas tev nodara kādu kaitējumu (atkal un atkal)

Piemēram, pateikšana “nē” neveselīgai pārtikai varētu būt sarežģīta, ja visi apkārt tev to ēd – bet vai tu labāk dzīvē nepieņemtu lēmumus, kas vēlāk tev pašam nāks par labu, nekā dzīvotu ar nožēlu, ka varēji to izdarīt, kad tas būtu daudz ko mainījis?

Tu visam saki “jā”

Ja kāds tev palūdz kaut ko izdarīt, tava tūlītējā atbilde ir “jā”. Vai tu vispār padomā par sekām tam, ka visu laiku atbildi ar “jā”? Tas ietekmē tavu stresa līmeni, personīgo laimi, kā arī atņem tev laiku, ko varētu pavadīt kopā ar ģimeni, draugiem un citiem mīļiem cilvēkiem.

Tu izvairies no personiskās izaugsmes

“Ja tu neaudz, tu mirsti” – tā ir tīrākā patiesība. Ja tu nesāksi mācīties kādu jaunu nodarbi, nemācīsies jaunas receptes un nedomāsi, kā uzlabot savu laulības dzīvi – tu vienkārši lēnā garā soļosi atpakaļ. Dzīves svarīgākā kustība ir uz priekšu, bet, ja tu neko nedari, lai savu dzīvi padarītu pilnvērtīgāku, tu kusties atpakaļ.

Lasi vēl: Prāta triks, kas tev beidzot ļaus pieņemt labākus lēmumus!

Tev nerūp

Vai ignorēšana tiešām ir to vērta? Vai tu spēj būt tiešām laimīgs, ja viena no frāzēm, kas visbiežāk izskan no tavas mutes, ir “man ir vienalga”? Jo mēs visi zinām patiesību – tev nav vienalga. Izvēlies izrādīt rūpes, izrādi to, ka tev tas ir svarīgi, lai arī kas tas būtu.

Tu ļauj citiem izvēlēties savu dzīvi

Vai tu bieži vien balsti savus lēmumus citu cilvēku viedoklī? Kad kāds tev jautā, ko tu gribi darīt, tu atbildi: “nezinu, ko tu vēlies?” – šādas sarunas bieži noved pie tā, ka nemaz nekāds lēmums netiek pieņemts. Un uzmini, kas notiek. Nekas! It īpaši izteikti tas ir gadījumos, kad abi cilvēki nespēj pieņemt lēmumus – lai arī cik nenozīmīgi tie šķistu. Uzņemties atbildību, pieņem lēmumus!

Tu padodies

Padošanās ir lēmums. Sliktākā lieta, ko tu vari izdarīt, ir atteikšanās no saviem mērķiem, no saviem sapņiem. Šo lēmumu savā dzīvē tu noteikti nožēlosi.

Tu paļaujies uz rītdienu

Rītdiena ir brīnišķīga diena – rīt mēs sāksim sportot, rīt mēs sāksim ēst veselīgāk, rīt mēs piezvanīsim vecvecākiem. Problēma tikai ir tāda, ka rītdiena tā arī nekad nepienāk. To, ko vēlies tiešām izdarīt, dari šodien, jo šodiena ir te un tagad – tajā tu vari veikt izmaiņas, pieņemt sakarīgus lēmumus un nostiprināt savu dzīvi.

Avots: greenthickies.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi! https://goo.gl/YAez31</cite>

    Prātā nāk pamācošs stāsts. Kāds dziļi ticīgs vīrs, kurš visu mūžu smagi strādājis, bet dzīvojis nabadzībā, nomirst un nonāk pie Debesu vārtiem. Satiek Dievu un pārmetoši tam jautā – kā ta nākas – visu mūžu strādāju, pildīju baušļus, gāju uz baznīcu, kur atdevu desmito tiesu. Lūdzu tevi, lai palīdzi izrauties no nabadzības, lai ģimenei nav jābadojas. Bet tu man neko nepalīdzēji. Dievs esot atbildējis – bet tu vismaz reizi būtu loterijas biļeti nopircis…
    Ne visi var atļauties nopirkt salonā jaunu auto. Tu vari? Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Nopērc savu laimīgo biļeti jau šodien un pārvērt dzīvi sapnī!

Leave a Comment