Prāta triks, kas tev beidzot ļaus pieņemt labākus lēmumus!

Tā ir pareizu lēmumu pieņemšanas atslēga: ja nevari pats izdomāt, kādu lēmumu pieņemt, izliecies, ka pieņem šo lēmumu kāda cita cilvēka vietā.

Pētījumā cilvēki atbildēja uz aptaujas jautājumiem par to, kā viņi rīkotos konkrētās situācijās, kamēr citi cilvēki veica izvēles citu cilvēku vietā tajās pašās situācijās. 

Pētījums atklāja, ka cilvēki labāk veica izvēli citu vietā. “Tas vienkārši ir vieglāk, mazāk kaitinoši, nekā pieņemt pašam savus lēmumus,” saka pētījuma galvenais autors Evans Polmans.

Iemesls: tu ziedo ļoti daudz enerģijas, domājot par katru iespējamo lēmuma rezultātu, kas var novest pie tā saucamā “lēmuma nogurdinājuma,” saka Polmans.

Kad tu kļūsti noguris domāt par visām iespējamajām sekām, tu beigu beigās izvēlies pašu ērtāko risinājumu, ja pat tas nav tas īstais un pareizākais. 

Tomēr tevi nepārņem nekāds stress, kad tu palīdzi draugam pieņemt lēmumu. Lai kā arī būtu, viņiem būs jātiek galā ar sekām – nevis tev. Tadēļ tu izdari vieglāku, radošāku lēmumu. 

Runājot par to pašu aklā randiņa piemēru, tu, iespējams, pat draugam ieteiktu izmēģināt aktivitātes, kādas tev nekad pašam prātā neienāktu darīt. Un tur jau ir tas āķis: “Domājot par to, ko tu ieteiktu citiem, radīs jaunas idejas un risinājumus, kurus parastā situācijā tu neizdomātu,” saka Polmans. 

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment