Rīgā notiks Britu biznesa dienas

Turpinot pirms vairākiem gadiem aizsākto tradīciju, Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā (BritCham) no 27. līdz 29. maijam pulcēs britu kultūras, biznesa, izglītības, tieslietu un citu jomu profesionāļus un interesentus Britu biznesa dienu pasākumos. Organizētāji aicina apmeklēt semināru par Anglijas tiesībām, izglītības konferenci, kā arī kulinārās mākslas demonstrācijas un izzināt britu labo praksi un pieredzi.

Pirmdien, 27. maijā sadarbībā ar juridisko biroju Eversheds Sutherland Bitāns notiks seminārs par Anglijas tiesībām. Kā līgumus regulējošās tiesības, Anglijas likumi arvien biežāk tiek izmantoti dažādos pārrobežu un vietējos finansēšanas un komercdarījumos. Seminārā tiks aplūkota vispārējā pieredze un prakse sadarbojoties ar starptautiskiem partneriem un klientiem, jo īpaši veltot uzmanību Anglijas tiesību priekšrocībām, piemērošanas situācijām un praktiskiem piemēriem Latvijā Brexit kontekstā.

Savukārt otrdien, 28. maijā aicinām izglītības jomas darbiniekus, kā arī studentus uz konferenci “Izglītība un bizness – veidojot nākotnes kompetences”, kas notiks Arhitektūras un mediju centrā H20 6, Durbes ielā 4.

Konferencē izglītības un biznesa jomu pārstāvji diskutēs par mācību saura un pieejas pilnveidi, kā arī kompetenču pieeju mācību satura apgūšanā dažādos izglītības līmeņos un uzņēmumu vajadzību pielāgošanu skolu un augstskolu absolventu gaidām. Starptautisko skolu pārstāvji Latvijā sniegs piemērus, kā jau šobrīd sākumskolas un pamatskolas līmenī tiek izmantota mūsdienīgās lietpratības izglītība un kompetenču pieeja . Savukārt Skola 2030 mācību satura ieviešanas vadītāja Zane Oliņa runās par jaunā mācību satura ieviešanas mērķiem un pilnveidi, lai skolēni apgūtu 21.gadsimtā nepieciešamās zināšanas, prasmes un vērtības. Jaunā mācība satura ieviešanu jau daudzus gadus atbalsta arī British Council Latvija, piedāvājot Latvijas pārstāvjiem iepazīties ar britu pieredzi un ekspertīzi.

Otrajā tematiskajā sadaļā augstskolu pārstāvji no Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA”, RTU Rīgas Biznesa skolas un Rīgas Juridiskās augstskolas, kā arī uzņēmumu 4finance, SEB Banka un Radisson Blu Latvija pārstāvji diskutēs par Latvijas darba tirgus situāciju – studentu prasmēm un to atbilstību uzņēmumu vajadzībām, kā arī uzņēmumu spēju piedāvāt studentiem viņu vēlmēm un prasībām atbilstošas karjeras iespējas.

Savukārt trešdien, 29. maijā ar demo meistarklasi t/c Stockmann uzstāsies britu šefpavārs, vairāku TV kulinārijas šovu vadītājs un apbalvojumu ieguvējs Alans Koksons (Alan Coxon), kurš piedāvās orģinālu recepšu interpretācijas, piemēram, angļu brokastis,kas servētas kopā ar klasisko saldo ēdienu Blancmange.

Visas nedēļas garumā, no 27. maija līdz 2. jūnijam, t/c Stockmann īpaši izcels britu produktus, piemēram, dažāda veida stiltona un čedara sierus, Skotijas lasi, dažādus saldumus un limonādes.

Plašāka informācija par pasākumiem pieejama Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā mājaslapā: https://www.britcham.lv/events. Pasākumiem iespējams pieteikties, rakstot uz [email protected].

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment