Romantiskas attiecības ar 2 cilvēkiem: kāpēc es to daru un lepojos ar to?

Šis ir mans otrs atzīšanās stāsts. Pirmais bija 16 gados, kad es atzinos, ka esmu gejs. Šī atzīšanās man sagādā lielākas bailes, nekā pirmā.

Es esmu poligāms. Un lepojos ar to.

Es esmu romantiskās attiecībās ar 2 cilvēkiem- Džeimsu un Martinu. Viņi abi zina par šo situāciju un ir pilnīgi apmierināti ar to. Kā arī viņiem ir dota pilna rīcības brīvība, tā pat kā tāda ir man.

Ar Džeimsu mēs esam kopā jau 9 gadus. Mēs iepazināmies universitātē, īsi pēc tam, kad es kļuvu pilngadīgs. Pēc gada mēs sākām dzīvot kopā, bet norunājām, ka mums drīkst būt seksuālas attiecības arī ar citiem cilvēkiem. Sākumā man tas nepatika, bet es piekritu, jo likās, ka man nav ko zaudēt. Tomēr, tajā pašā laikā saglabājot mīlošas un mīļas attiecības vienam ar otru.

Drīz vien mēs satikāmies ar citiem poligāmiem cilvēkiem un sapratām, ka mums var rasties jūtas arī pret citiem cilvēkiem, saglabājot mīlestību vienam pret otru. Un tad uzradās Martins. Tas sākotnēji bija Džeimsa draugs, kad viņi bija iepazinušies kādā pasākumā. Tad arī es iepazinos ar viņu un mēs sākām aktīvu saraksti sociālajos tīklos.

Viņš mūs apciemoja Austrālijā, bet es devos gadu padzīvot pie Martina, Skotijā. Es biju tik pat nervozs kā tīnis, kad es atzinu, ka esmu gejs. Lielākoties man bija bail no cilvēku reakcijas, bet vairāk es saņemu jautājumu “kā tas darbojas?”

Te būs īss paskaidrojums:

Mums ir viena vienkārša filozofija- nav robežu tam, cik daudz mīlestības mēs varam izjust pret citiem cilvēkiem. Mīlot citu, mēs nepārstājam mīlēt esošo partneri. Tas, ka man patīk vaniļas saldējums, nenozīmē, ka man nevar patikt šokolādes saldējums.

“Attiecību līgums”, kad mēs norunājam ko mēs drīkstam darīt un ko ne. Ir noruna, ka es informēju Džeimsu un Martinu, ja man ir sekss ar citiem cilvēkiem un es sāku veidot jūtas pret tiem. Mani partneri ir drīkst darīt to pašu, bet par to ir tikai jāinformē.

Tāpēc tāda kā “krāpšana” šādās attiecībās nepastāv.

Mūsu noruna arī iekļauj to ar ko mēs nodarbojamies ar seksu un kā. Jo tas nenozīmē, ka mēs piedalāmies grupveida seksuālās aktivitātēs. Džeimss un Martins neguļ kopā, jo viņiem nav seksuālas pievilkšanās. Mēs arī nedrīkstam nodarboties ar seksu ar bijušajiem parteriem vai labiem draugiem.

Lielākoties norunas ir par seksu, bet ir arī par detaļām saistītām ar jūtām. Tomēr tas nav priekš ik viena. Tas ir mūsu attiecību modelis un mēs visi esam laimīgi un dzīvojam bez liekiem pārdzīvojumiem un sāpēm.

Avots: theguardian.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment