Saldumu kalns 15 minūtēs. Ļoti garšīgi un no nekā – Rahat lukum

Pagatavojiet gardu saldumu 15 minūtēs! Neticami vienkāršs un garšīgs deserts – rahat lukum.

To pagatavo ātri un no minimāla sastāvdaļu daudzuma. Tas ir tik vienkārši, ka tam pat nevar noticēt. Es nekad nebiju iedomājusies, ka ēdiena gatavošana var būt tik vienkārša.

Rahat Lukum ir senais, bet joprojām ļoti populārais Tuvajos Austrumos izcelsmes saldums, kas savā būtībā ir salds želejas veida ēdiens. Tas ir iemīļots gan vietējo iedzīvotāju, gan tūristu vidū, un tiek uzskatīts par klasisku desertu daudzās ģimenēs un kultūrās. Šis saldums ir ieguvis arī atzinību un popularitāti starptautiskā mērogā.

Rahat Lukum galvenā sastāvdaļa ir cukura sīrups, kas tiek apvienots ar skābo sulu un želatīnu, lai radītu viskozu maisījumu. Parasti šo maisījumu krāso ar dabīgām krāsvielām un pievieno dažādas garšvielas un piedevas, piemēram, rozā ūdeni, rozā rozīnes, mandeles, pistācijas vai citus riekstus.

Katru Rahat Lukum gabaliņu izmēra ziņā parasti pārklāj ar cukura pulveri vai cieti cukura pārklājumu, kas nodrošina tā saldu garšu un padara to viegli ēdamu. To var izgatavot dažādos formas un krāsās, piedāvājot plašu izvēli un radot aizraujošu vizuālo efektu.

Rahat Lukum tiek baudīts kā uzkodas vai deserts, kā arī kā svētku ēdiens. Tā garša ir salda un svaiga, ar viegli izceltām augļu un garšvielu notīm, piedāvājot patīkamu kontrastu starp saldumu un skābumu.

Sviestmaizes ar šprotēm gatavoju jaunā veidā (un maize tām nav vajadzīga)

Šis īpašais saldums ne tikai atspoguļo Tuvajos Austrumos kulinārijas mantojumu un bagātību, bet arī ir kļuvis par mīļu delikatesi daudzās pasaules malās, padarot to par garšas ceļotāju delikatesi, kas mēdz iepazīt un novērtēt dažādas kultūras un to virtuves. Rahat Lukum ir ne tikai deserts – tas ir kultūras stāsts, kas turpina savu garšu un mantojumu izplatīt visā pasaulē.

Es vienmēr domāju, ka rahat lukumam ir vajadzīgas īpašas sastāvdaļas, piemēram, agara pulverus. Bet izrādījās, ka viss ir daudz vienkāršāk.

Recepte

Katliņā sajauc 380 ml ūdens un 250 ml svaigu ogu vai augļu sulas, manā gadījumā tika izmantota apelsīnu sula. Pievieno 300 g cukura un 140 g kukurūzas cietes.

 

Šķir otru lapu, lai lasīti tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment