Šī ir tauta, kurā valda sievietes, bet vīriešiem ir atņemtas jebkādas tiesības. Kas neiedomājams!

Turklāt sievietēm pieder visa manta, kā kustamā, tā arī nekustamā. Ja nākas šķirties, tad mantu dala sieviete – vīrietim vien atliek priecāties par to, kas paliek pāri.

Tuaregu sievietes glabā savas tautas kultūras mantojumus. Tieši sievietes tiek apmācītas rakstīt un lasīt jau no bērnības, bet vīrieši, kas skaitās labi karotāji un lieliski pārdevēji, sasniedzot pilngadību, saņem no saviem tēvien vien asu zobenu un īpašu sejas aizsegu, kuru viņi nedrīkst noņemt pat mājās ēdot. Redzēt vīrieša seju drīkst tikai mīļākā vai sieva.

“Zilā tauta” – tā dēvē tuaregus viņu tradnicionālā apģērba , nevis lielās dzeršanas dēļ. Audumus krāso, izmantojot ļoti interesantu metodi – krāsa tiek iesista audumā ar akmeņiem, tāpēc šie audumi krāso, atstājot arī ķermeni mazliet zilu.

Āfrikā ir vidēji miljons tuaregu, kas sadalīti daudzās ciltīs. Viņi tūkstošiem gadu klejoja pa Sahāras tuksnesi, pārvedot kamieļus no vienas vietas uz citu. Jāpiemin, ka bez kamieļiem viņi noteikti tuksnesī nebūtu izdzīvojuši. Starp citu, kamielis bija vienīgais, kas vīram tika atstāts pēc šķiršanās. To uzskatīja par labu žestu.

Tuaregi ir vienīgā tauta pasaulē, kurā vīriešiem obligāti ir jāaizklāj seja. Lai iepatiktos meitenei, vīriešiem jāpiemīt dažādiem talantiem, visvairāk tiek cienīti tie, kas spēj savai mīļotai uzrakstīt dzeju. Ja sieviete atbild viņam ar to pašu, atliek vien gaidīt, līdz iestāsies tumsa, lai abi varētu baudīt to…

Lūk, tāds ir tas stāsts par tuaregiem! Mūsdienās jau ir tā, ka nav svarīgi – sieviete vai vīrietis. Sabiedrība padara mūs vienlīdzīgākus, bet, ja nu kaut kas mainīsies un mēs nonāksim līdz matriarhātam, tuaregi būs mums lielisks piemērs

7 8 9 10 11 19 21 efedcs 2 3 4 5 6
Neaizmirstiet padalīties ar šo ziņu!

Avots: ofigenno.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment