Šis 80 gadu vecais vīrs visu mūžu pavadījis zem ūdens – tas viņu neticami pārvērtis

Apmācības bija ļoti intensīvas, un tēvs viņam iemācīja, kā ilgstoši aizturēt elpu zem ūdens, kā peldēt, neiztērējot daudz enerģijas, un kā nomierināt “jūras garus”. Tēvs viņu arī brīdināja, ka ar pārāk lielu centību zem ūdens var arī nomirt. Viņš to paturēja prātā un tāpēc ir nodzīvojis līdz 80 gadu vecumam.

Tagad viņš ir kļuvis slavens kā viens no Badžo labākajiem nirējiem, jo spēj aizturēt elpu ilgāk nekā citi. Tāpēc viņu dēvē par “Jago”, kas nozīmē “meistars”.

0ac045ea4051e5a3a585e1bd762b3a5c-600x

Nesen par viņu tika veidota dokumentālā filma ar nosaukumu “Jago: A Life Underwater” (Jago: dzīve zem ūdens). Filmā, kuras veidotāji ir Džeimss Rīds un Džeimss Morgans, Rohani vairākās intervijās stāsta par sevi un parāda savu pasauli, jūru un ciematu, kas ir uzbūvēts ūdenī – viņa īstajās mājās. Badžo cilvēki ūdenī pavada līdz pat piecām stundām dienā, tāpēc viņi tik tiešām ir okeāna ļaudis.

bfea157823e162ed28f19b94d9790b45-600x

Viņi ir vieni no labākajiem zemūdens medniekiem visā pasaulē, jo spēj ienirt ļoti lielā dziļumā un izmanto zemūdens ieročus. Interesanti, ka Rohani pārplēsa bungādiņas, ienirstot 37 metru dziļumā, un tā ir Badžo tradīcija, kas ļauj ienirt vēl dziļāk.

Lai arī Rohani bija labākais nirējs starp vietējiem, viņš gribēja sasniegt kaut ko vairāk. Rohani vajadzēja nopelnīt vairāk naudas, lai parūpētos par sievu un bērniem, tāpēc Rohani devās pāri okeānam, lai gūtu jaunu pieredzi un varētu nopelnīt.

f9042191b5af0d251ebe0040241ba5fa-600x

Pateicoties savām iemaņām, Rohani tika nolīgts darbam uz kādas zvejas laivas, un prombūtnes laikā viņa dēls bija devies nirt, kaut arī viņam trūka pieredzes. Rohani nebija mājās un nevarēja nodot dēlam tās zināšanas, ko viņam iemācīja tēvs. Rezultātā dēls noslīka, un Rohani tik ļoti pārdzīvoja, ka mēģināja izdarīt pašnāvību.

029c69f7d74aeebcb33e89f99678ba5c-600x

Badžo ir viena no neparastākajām tautām uz Zemes. Viņi tic “jūras gariem”, un Rohani pat apgalvo, ka ir redzējis kādu vīru staigājam okeāna dzelmē. Rohani arī atbalsta ilgtspējīgas zvejošanas tradīcijas. Viņš stāsta ka “agrāk bija daudz zivju un maz cilvēku, bet tagad cilvēku ir tik daudz, cik zivju.”Tagad viņiem ir jāmedī uzmanīgi, un jādodas medīt tur, kur viņi nekad nav bijuši.

Lasi vēl: Šokējoši: šis vīrs brīvi runā 56 valodās: lūk, kā viņš iemācījās runāt latviski

Šī dokumentālā filma ir pārsteidzošs mākslas darbs, kas noteikti ir jāredz.

Avots: factualstuff.net

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Uzdrošinies, sper soli un piepildi savus sapņus! https://goo.gl/MQAn8g</cite>

    Vari ticēt horoskopiem, vari ticēt kam citam. Bet – lai kaut kādu rezultātu sasniegtu, kaut kas jādara. Ja neko citu – vismaz nopērc sev loterijas biļeti.
    Pirmā iemaksa par labu auto, dzīvokļa kredītmaksājums, dāvanas tuviniekiem, ballīte ar draugiem, atvaļinājums ar ģimeni siltzemju kūrortā, varbūt studiju maksa Universitātē vai iemīļotā sporta nodarbības lielajam bērnam – tas viss ir tepat blakus. Kas teica, ka nevar sasniegt zvaigznes? Vai mēģināsi pasniegties pretī savas Veiksmes pastieptajai rokai?

Leave a Comment