Šīs pazīmes var liecināt par aizsprostotām artērijām – parūpējies par sevi laicīgi!

Erektilā disfunkcija

Vīriešiem ir “iebūvētā” artēriju aizsprostošanās brīdinājuma sistēma. Ja erekcijas sasniegšana ir grūta vai neiespējama, tā var būt aizsprostotu iegurņa artēriju pazīme – šī pazīme priekšlaicīgi brīdina par iespējamu sirdstrieku.

Starp erektilo disfunkciju un aterosklerozi ir 3 līdz 5 gadi, kas ir pietiekami ilgs laiks, lai noteiktu problēmu un ārstētu to, lai viss nenonāktu līdz sirdstriekai.

Plikpaurība

Plašā pētījumā, kurā piedalījās 37 000 vīrieši, kuriem bija novērojama daļēja plikpaurība, tika konstatēta aterosklerozes klātbūtne. Citā pētījumā, kurā piedalījās 7 000 cilvēki, no kuriem 4 000 bija sievietes un kuriem visiem bija daļēja plikpaurība, tika atklāts dubults risks nomirt no sirds slimības.

Auss ļipiņas atlocīšanās

Viena no dīvainākajām pazīmēm ir auss ļipiņas ieloce – jau vairākus gadu desmitus šī tiek minēta kā “klusā” aterosklerozes pazīme. Auss ļipiņas ieloce var rasties no asinsrites traucējumiem, ieskaitot artērijas, kas atrodas sirdī.

Lasi vēl: Ar trīs sastāvdaļu palīdzību attīriet artērijas, atbrīvojieties no infekcijām un saaukstēšanās

Lai gan vairāki mediķi apgalvo, ka auss ieloce ir tikai novecošanas pazīme, tālākajos pētījumos ir pierādījies, ka auss ieloce brīdina par lielāku sirds slimību risku. Tas tika atklāts pat pēc tam, kad pie ieloces tika vainotas citas pazīmes, kā, piemēram, vecums un smēķēšana.

Sāpes ikros

Ateroskleroze var bloķēt kāju artērijas – visbiežāk to piedzīvo smēķētāji, pirms tiek atklāta ateroskleroze. Ir svarīgi, ka šajā gadījumā problēma tiek atklāta ātri, jo ir dažādi diētas un medicīniskie ārstniecības līdzekļi, kas var apturēt šīs slimības attīstību.

Ikvienam, kuram ir kāda no šīm pazīmēm, būtu jāseko līdzi saviem cipariem: asinsspiedienam, holesterīna un glikozes līmenim.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment