Šis piecu stundu likums parastus cilvēkus pārvērš veiksmīgos

 

Nedēļā velti piecas stundas laika, apzināti mācoties

Šis likums iekļauj to, ka piecas stundas nedēļā vai arī vienu stundu dienā fokusējies uz apzinātu jaunu zināšanu ieguvi. Tas nozīmē apsēšanos malā un došanu laiku sev, kurā tu mācies un attīsties, neļaujot nekam citam tajā brīdī sev traucēt.

Lasīšana

Lasīšana ir daudzu veiksmīgu cilvēku paradums un vienkāršs veids, kā iemācīties ko jaunu. Vienmēr līdzi nēsā kādu grāmatu un katru nedēļu uzstādi sev lasīšanas mērķi. Vari nospraust mērķi izlasīt nodaļu dienā vai arī konkrētu grāmatu skaitu mēnesī.

Pārdomāšana

Pārdomāšana ir jebkādas mācīšanās atslēga. Centieni uzņemt lielu informācijas daudzumu, neko nepārdomājot, liks tev justies pārslogotam un atturēs no jaunu lietu iemācīšanās. Pārdomāšanas laikam ir jābūt strukturētam, citādāk tas var radīt apjukumu. Iekārto kādu pierakstu kladi, kurā analizēsi jauniegūto informāciju, ko iegūsi no lasīšanas.

Eksperimentēšana

Eksperimentēšana ir svarīga, ja dzīvē vēlies sasniegt progresu. Velti katru nedēļu kādu laiku tam, lai testētu jaunas teorijas un idejas, neņemot vērā to, cik tās ir trakas. Lielākā daļa veiksmīgo lietu dzīvē ir realizējušās eksperimentēšanas rezultātā. Inovācijas nerodas no to pašu lietu atkārtošanas atkal un atkal.

Lasi vēl: Gribi būt veiksmīgs biznesā? Mācies no šīm haizivīm!

Nejauc strādāšanu ar mācīšanos

Ir viegli sajaut strādāšanu ar mācīšanos, un, ja tā notiek, tad tu jutīsies iesprūdis.  Tev varbūt šķiet, ka strādāšana 40 stundas nedēļā ir pietiekama, lai redzētu progresu, tomēr tā nebūt nav. Kamēr tu koncentrējies uz ikdienas problēmām, tu sev nedod laiku augšanai un attīstībai. 5 stundu likums nav domāts strādāšanai un cerēšanai, ka iemācīsies ko jaunu.

Fokusējies uz uzlabojumiem, ne tikai produktivitāti

Tu, iespējams, domā, ka, jo produktīvāks esi, jo lielāki būs panākumi. Produktivitāte spēlē lomu panākumos, tomēr neko nav iespējams sasniegt, ja nemācies visa mūža garumā. Ja visu laiku fokusējies uz šā brīža darbu, nevis ilgtermiņa pašattīstību, tu nekad neredzēsi lielus panākumus.

Sākotnēji būs grūti atvēlēt 5 stundas nedēļā, lai mācītos kaut ko, kam nebūs nekāda atalgojuma, tomēr ilgtermiņā varēsi sev pateikties.

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment