Šis varbūt izskatās pēc Trampa parūkas, bet patiesībā ir nāvējoši bīstams kukainis!

Šis mazais kukainis ir mīksts un pūkains tikai pēc pirmā acu uzmetiena. Tā baisākais noslēpums ir tāds, ka šis kukainis ir ārkārtīgi indīgs un spēj nodarīt ļoti lielas sāpes.

Radība atrodama Ziemeļamerikā un Floridā, kā arī dažās Meksikas daļās un Centrālamerikā. Kukainis barojas ar efejas lapām un valriekstiem. Atliek vien mazliet pieskarties šim aptuveni trīs centimetrus garajam kukainim, lai iegūtu nopietnus apdegumus un sāpes, kuras atcerēsieties līdz mūža beigām.

Tie parasti mēdz būt gaiši pelēki vai sudrabaini, kā arī mazliet zeltīti vai pat sarkanīgi brūnīgi. Visas kukaiņa septiņas ekstremitātes ir ārkārtīgi indīgas.

Turklāt arī šī naktstauriņa kāpuri ir ārkārtīgi indīgi, un arī kāpuru ķermeni sedz gari matiem līdzīgi pūkaini veidojumi. Viņu kažoku krāsa ir pietiekoši raiba: pie ķermeņa pamatnes un mazliet virzienā uz spārniem tie ir oranžīgi, pakāpeniski uz spārnu galiem paliekot krēmkrāsas.

Lasi vēl: Zēns īsi pēc 10. dzimšanas dienas mirst pēc tam, kad vecāki atrada šos plankumus uz viņa kājām

Toksiskās un indīgās sporas, kas paliek uz cilvēka vai dzīvnieka ādas pēc kontakta ar šo pūkaino radību, rada briesmīgas pulsējošas sāpes, kas vien pāris minūšu laikā var sasniegt limfmezglus krūtīs, kas izraisa apgrūtinātu elpošanu un stipras galvassāpes. Kontakta laikā radušās sāpes var ilgt pat veselu dienu, taču smagākos gadījumos – pat veselas piecas dienas.

Saskarsmes gadījumā pēcāk nepieciešams obligāti noskalot ādas virsmu ar ūdeni un jāatbrīvojas no kukaiņa atstātajām sporām – to var izdarīt, pieliekot pie ādas ledu. Ja gadījumā situācija saasinās, un jums nepalīdz pat zāles pret alerģiju, nepieciešams nekavējoties vērsties pēc palīdzības pie mediķiem.

Lai arī mūsu valstī nekas tāds, par laimi, nav, tas nenozīmē, ka mums nav par kaut ko tādu jāuztraucas. Zinot, ka mūsdienās daudzi mīl ceļot, tad ar šiem pūkainīšiem iespējams sastapties savā galamērķī. Vērīgiem ir jābūt vienmēr!

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment