Skaļā meditācija un sirds meditācija

Svarīgi tikai izvēlēties vispiemērotāku meditēšanas paņēmienu tieši tev. Ja tev patīk smelties spēku no dvēseles, pamēģini divus ļoti iedarbīgus meditācijas paņēmienus, kas aprakstīti turpmākajā rakstā: skaļo meditāciju un sirds jeb mīlestības meditāciju.

Pirms meditācijas apsēdies ērtā pozā, vari arī apgulties (tikai neaizmiedz!). Aizver acis, dziļi elpo un atslābinies.

Skaļa meditācija

Lieliska metode prāta nomierināšanai ir skaļa meditācija – ar vārdiem vai skaņām. Šim nolūkam var izmantot mantras vai svētos balsienus. Iesākumam ļoti labi noder vienkāršā skaņa „Omm”. Ērti apsēdies, ievelc plaušās elpu un izelpo, izrunājot skaņu „Oommmm”. Ļauj, lai šī skaņa vibrē caur visu tavu ķermeni. Pēc tam, kad kādu laiku esi meditējis balsī, turpini atkārtot šīs skaņas vai vārdus savās domās. Tā tu varēsi izbaudīt klusumu un dziļu mieru. Sāc meditāciju ar dažām minūtēm dienā un pakāpeniski pagarini šo laiku līdz 15 minūtēm. Ja pietiek laika, meditē divreiz dienā.

„Omm” vietā vari izmantot arī vārdus „dziļš miers”. Pilnīgi atbrīvojies, dziļi ieelpo, izelpo. Ieelpojot saki: „Dziļš,” – bet izelpojot: „Miers.” Pēc dažām reizēm turpini klusi atkārtot šos vārus prātā. Pēc tam ļauj vārdiem izgaist un izbaudi klusumu. Tieši tāpat vari izmantot citus vārdus vai skaņas; noderīgs ir itin viss, kas ļauj tev nonākt dziļa miera stāvoklī.

Sirds (mīlestības) meditācija

Labs meditācijas veids ir fokusēšanās uz savu sirdi. Kā jau iepriekš – apsēdies un dziļi ieelpo. Tad iztēlojies, ka tavu sirdi piepilda gaisma un mīlestība. Pēc tam izjūti, kā tava sirds atveras gaismai un mīlestībai, ļaujot tām aizplūst uz visām tava ķermeņa daļām. Šai sajūtai pastiprinoties, tev šķitīs, ka gaisma un mīlestība izplešas aizvien lielākos apļos. Iztēlojies un izjūti, kā gaisma un mīlestība apņem tavu ģimeni, draugus, kolēģus un citus cilvēkus – it visus šajā pasaulē. 

Avots:

1logo2

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment