Šonedēļ kanāls TVPlay Sports sāk pārraidīt Sešu nāciju kausu

Šonedēļ kanāls TVPlay Sports sāk pārraidīt Sešu nāciju kausu – pasaulē senāko regbija turnīru, kurā piedalās Anglija, Skotija, Velsa, Īrija, Francija un Itālija.Baudi regbiju ekskluzīvi kanālā TVPlay Sports kopā ar TRANSACT PRO!

Piektdien, 1.februārī, ar Francijas un Velsas spēli Stade de France stadionā sāksies pasaulē senākais regbija turnīrs – Sešu nāciju kausa izcīņa. Varam tikai atgādināt, ka pirmās sacensības notika vēl 1883.gadā kā “Home Nations” čempionāts, kurā piedalījās Anglija, Skotija, Velsa un Īrija. Pievienojoties Francijai, tas kļuva par Piecu nāciju kausu, un kopš 2000.gada, kad dalībnieku skaitu papildināja arī Itālija, sacensības pazīstam tādas, kādas tās ir šobrī – Sešu nāciju kauss regbijā. Pagājušajā gadā titulu pārliecinoši izcīnīja Īrijas regbisti, uzvarot visās piecās spēlēs.

Kristaps Staņa par Francijas – Velsas spēli:

“Labi pavadīt laiku Parīzē varētu būt katra tūrista sapnis un arī Velsas izlases spēlētāji nav izņēmums. Izbraukums uz Franciju solās būt skarbs sākums velsiešu ceļā uz 2019.gada 6 Nāciju čempionu titulu. Velsa tiek dēvēta par vienu no šī gada turnīra favorītiem un komanda labprāt ar šo domu virzās uz priekšu. Reti kura čempionāta valstsvienība ir gatava uzņemties favorīta nastu, bet Velsa nekautrējas un atzīst, ka viss liecina par labu vieņiem un ne vien uz šo spēli – uz visu Nāciju tūri. Garets Anskombs saglabā vietu brīvā pussarga, saspēles vadītāja pozīcijā un Liams Viljamss iekārtojas aizsarga vietā. Sastāvs lielisks un sagaidāma dinamiska, plaša izspēle ar Nordu un Adamsu laukuma malās.

Viesmīlība ir Francijas vizītkarte, bet labs saimnieks tomēr cenšas ierādīt viesim vietu viesistabā, nevis guļamistabā. Vienmēr dēvēta par “tumšo zirdziņu”, “pelēko kardinālu”, “lielo nezināmo”, Francijas izlase tomēr nekad netiek atvirzīta tālu no favorīta lomas. Spēcīgākais pašmāju turnīrs, bagātākās klubu sistēmas, izcilas zvaigznes komandas sastāvā, tas viss liek domāt, ka franči var, ja vien sagrib. Piektie pretendenti uz titulu, bet ar labiem radurakstiem. Para un Lopeza saikne saspēles vadītāju pozīcijās var būt nesakožams rieksts jebkurai pasaules izlasei. Velsa ir favorīti, bet ja Francijai izdosies noturēt spēles tempu, velsieši var netikt līdzi.

55%/45% par labu Velsai, bet ar nelielu punktu pārsvaru.”

Kristaps Staņa par Skotijas – Itālijas spēli:

“Dūdu pavadījumā folkdziesma “Flower of Scotland” skan vislabāk, tā iedvesmo ne vien izlasi bet visu Skotiju. Skotiem ir kas līdzīgs kopīgai asinsritei un par uzvarām mājas laukumā pat nav šaubu, lai kas tur nāktu pretī. Kaut vai Romas impērijas karaspēks. Komandas galvenais treneris Gregors Taunsends arī uzsver, ka šī turnīra galvenais uzdevums ir sakrāt uzvaras izbraukumā. Šī skotiem ir mājas spēle Edinburgā, abi vadošie klubi ir sasnieguši neredzētus augstumus, izaugsme izlasē ir neapstrīdama tā pat kā topošā uzvara.

Itāļi saprot, ka Sešu nāciju turnīrs var tikt atvērts un var nākties piedzīvot pārspēli par iespēju turpināt tajā cīnīties un noteikti negrib palikt pēdējie turnīra tabulā. Zināms ka pastarīši, bet arī latviešu pasakās tas trešais tēva dēls ir tas gudrākais un pasakas beigās sasniedz vislabāko iespējamo rezultātu. Galvenais treneris Konors O’Šī uzsver, ka uzdevums ir kādam iekost tā nikni. Itāļi apzinās savu vietu zem saules un cer, ka izcilā jaunā paaudze, kas lēnām virzās uz augšu, drīz sasniegs izlases līmeni un tad viņi var izrādīties sarežģīts uzdevums pat lielākajam no pretiniekiem. Skotiem jāuzmanās no pārlieku lielas lepnības un no nevajadzīgas piesardzības, uzvara izšķirsies pirmā puslaika beigās, bet gaidāms arī pavērsiens otrā puslaika vidū.

80%/20% Droša Skotu uzvara ar lielu pārsvaru.”

Kristaps Staņa par Īrijas – Anglijas spēli:

“Īrijas izlase ir absolūtie favorīti ar labāko iespējamo sastāvu, pagājušā gada Worl Rugby labākā komada. Īri paši gan nav priecīgi par šādu statusu, viņi vēlētos nākt no apakšas un labprātīgi nodod favorīta statusu kādam citam, piemēram Velsai. Galvenais treneris Džo Šmids ir perfekcionists un komanda ir noskaņota perfektā notī, taču tas prasa milzīgu atdevi no spēlētājiem un īpaši no tiem, kas aizvieto pamatsastāvu. Lieliski spēlē ar bumbu, labi zīmē taktiskos risinājumus fāzēs, precizitāte katrā solī.

Anglijas izlasai visvairāk nākas cīnīties mediju vidē. Edijs Džounss cenšas izsaukt preses uzmanību uz sevi, atslogojot spēlētājus, bet informācijas burbulis sasniedz arī viņus. Mūžam tiek diskutēts par sastāva izvēlēm un tas liek spēlētājiem aizdomāties, vai tie ir labākais ko šobrīd izlase spēj. Atrunas par to, ka galvenais tomēr, šogad, ir pasaules kauss un vērtēšana jāatliek uz rudeni, neiztur kritiku, un visvairāk kritizētā regbija valstsvienība uzsāks savu cīņu par trofejām. Īri ir favorīti strukturētā spēlē, bet ja angļi spēs salauzt ritmu un labi nospēlēs otrajā stāvā, var izcīnīt vērtīgu uzvaru jau pirmajā kārtā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment