Suns “konduktors” Ukrainā, kurš ar savu klātbūtni dziedē vilciena pasažierus

Saziņa ar dzīvniekiem ir līdzīga īpaša veida terapijai. Mūsu četrkājainie draugi vienmēr izjūt saimnieka satraukumu un nāk palīgā. Pietiek paturēt mīluli rokās vai vienkārši paglaudīt, lai kļūtu daudz vieglāk. Kara laikā palīdz arī kontakts ar četrkājainajiem draugiem. Par to ir pārliecināta viena no uzņēmuma “Ukrzaliznica” konduktorēm.

Sieviete sāka ņemt līdzi savu suni Nikolu uz darbu. Tagad viņa ceļo uz dažādām Ukrainas pilsētām un palīdz pieaugušajiem un bērniem tikt galā ar stresu. Pasažieri ir sajūsmā! Bērniem īpaši patīk pinkainais “konduktors”. Dalāmies ar jums šajā gaišajā stāstā, jo tas izstaro siltumu!

Komunikācija ar dzīvniekiem

Tatjana Minkova ir pieredzējusi vilciena konduktore. Kad Ukrainā sākās pilna mēroga karš, viņa turpināja strādāt. Karadarbības dēļ Ukrainas dzelzceļš pilnībā nedarbojas. Taču darba pietiek, jo katru dienu ir jāpārvadā milzīgs skaits pasažieru, kas pārceļas uz drošākām vietām.

Vienā no šiem evakuācijas vilcieniem strādā četrkājainais konduktors Nikola. 2018. gadā Tatjana Dņeprovskas dzelzceļa stacijā atrada suni. Sieviete viņu izglāba no drošas nāves. Toreiz bija ziema, un dzīvnieks praktiski nekustējās no aukstuma. Tomēr sunim izdevās izārstēties.

Sākumā Tatjana vēlējās atrast sunim cienīgus saimniekus. Viņas dzīvesveids neļāva viņai turēt mājdzīvnieku. Bet jauktenītis nevienu neinteresēja. Tāpēc Nikola palika pie konduktores. Kopš tā laika viņi nav šķīrušies. 2022. gada 24. februārī Krievija uzsāka pilna mēroga karu pret Ukrainu. Pirmās dienas Nikola bija mājās bez uzraudzības, jo Tatjana strādāja virsstundas.

Visi sievietes paziņas un draugi aizbrauca. Viņai vienkārši nebija neviena, kam lūgt pieskatīt dzīvnieku. Tāpēc konduktore uzdrošinājās vērsties pie vadības ar neparastu lūgumu. Viņa piedāvāja ņemt līdzi Nikolu pasažieru reisos. Vilciena vadītāja priecīga piekrita. Viņa jau bija pazīstama ar suni un zināja, ka tas labi saprotas ar cilvēkiem.

Nikola patiesībā labi mijiedarbojas gan ar pieaugušajiem, gan ar bērniem. Nelielais suns ir ļoti paklausīgs un gudrs. Viņa kopā ar saimnieci uztur kārtību vilcienā, sazinās arī ar pasažieriem. Nikola ir atradusi savu aicinājumu. Pasažieri, kuriem nācies pārciest daudz šausmu, atpūšas, atrodoties suņa sabiedrībā. Pie tiem cilvēkiem, kuri ceļojuma laikā izjūt vislielāko stresu, nereti pienāk sirsnīgais dzīvnieks. Nikola lieliski jūt, kuriem pasažieriem vajadzīgs mierinājums un viņas klātbūtne.

Lasi arī: Augi, kas palīdzēs atbrīvoties no kārpām uz visiem laikiem!

Pinkainais konduktors Nikola

Nikolai ir sava vieta konduktoru kupejā. Suns tika nodrošināts ar visu nepieciešamo ērtai dzīvei. Kara laikā viņa bijusi vismaz ducī evakuācijas vilcienu. Reiz viņai pat izdevās kādā no saviem ceļojumiem apmeklēt Poliju. Dzīvnieks ir vakcinēts, tam ir čips un starptautiskā veterinārā pase. Līdz ar to problēmu šķērsot robežu nebija.

Pinkainais konduktors ir kļuvis par īstu slavenību. Viņai ir savs Instagram konts, kurā viņas dzīvei seko gandrīz 3000 cilvēku. Tatjana Minkova dalās ar Nikolas fotoattēliem, un sekotāji zem tiem atstāj savus entuziasma pilnos komentārus.

Lieliski, ka sunīti savulaik izglāba un tagad viņa palīdz citiem. Saziņa ar dzīvniekiem patiešām dziedē. Un kara laikā tas ir svarīgāk nekā jebkad agrāk! Piekrītat?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment