“Takšu kari” arī Vecrīgā – cik ilgi, līdz kāds nopietni cietīs (tai skaitā pasažieri)?

“Ja jūs man brauktu līdzi taksometrā jebkuras darbdienas naktī un es apstātos taksometra stāvvietā, tad es varu ar diezgan lielu varbūtību teikt, ka man pienāks 5 minūšu laikā klāt un sāks dzīt projām. Viņi operatīvi sazinās savā starpā pa rācijām. Piebrauc priekšā, nobloķē un nāk skaidroties,” LTV raidījumam Panorāma stāsta taksometra vadītājs.

Par to raksta portāls lsm.lv.

Taksistu draudi un uzrukumi konkurentu automašīnām Vecrīgā ir kļuvuši gandrīz vai par ikdienu. Pēc Latvijas Televīzijas sižetiem par taksometru vadītāju konfliktiem pie Rīgas lidostas televīzijā vērsušies vairāki taksisti, norādot, ka līdzīgi un vēl asāki incidenti pastāvīgi notiek arī citviet Rīgā.

Ar savu pieredzi dalījās kāds taksists, kurš vēlējās palikt anonīms. Viņš klientus Rīgā vadā jau piekto gadu un šajā laikā ne reizi vien konkurentu uzbrukumus izjutis uz savas ādas. Dažus no tiem viņš arī nofilmējis.

Vadītāja nofilmētajā video redzams, kā konkurenti dzen viņu projām no aizņemtās stāvvietas, norāda uz “vecajiem taksometru vadītāju likumiem” un draud bloķēt automašīnu. Pēc video nofilmētās skaidrošanās vadītājs devās izsaukumā pēc pasažieres. Konkurenti nevis ieņēma atbrīvoto stāvvietu, bet sekoja viņam.

Brīdi, kad taksists pie kādas centra viesnīcas uzņēma klienti, citi vadītāji nobloķēja viņa auto, piebraucot tam cieši klāt abās pusēs un pārbiedējot viņa klienti. Uzbrucēji nozuda tikai pēc policijas izsaukšanas.

Lasi arī: Plašs saraksts ar kaitīgiem produktiem, kurus nevajadzētu daudz lietot uzturā, ja tev ir dārga sava veselība

Kāds cits taksometra vadītājs savukārt atzina, ka “takšu karos” pārsvarā cieš automašīnas, kurām tiek sadurtas riepas. Vecrīgas taksisti nēsājot līdzi speciālus īlenus, ar kuriem dur riepas. Cietušie vadītāji vairākkārt esot meklējuši palīdzību gan valsts, gan pašvaldības policijā.

 

Šķir otru lapu, lai noskatītos uzņemtos video ar agresīvajiem taksistiem (plus noskaidro, ko saka policija)

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment