Kā zināt, vai tev nav izveidojies “telefona kakls”?

01_is_text_neck_a_real_thing_bokan76-760x506

“Telefona kakls” ir noliektas galvas un nospriegotu kakla muskuļu stāvoklis, kas izraisa diskomfortu. Smagākā gadījumā tiek novērota kaulu deformācija. 

Šī patiesībā ir veca kaite, kas skar visus, kuriem ir sēdošs darbs un savu darba pienākumu izpildei ir vajadzīgs ilgstoši skatīties uz leju. Gados vecākiem cilvēkiem biežāk nekā pieaugušajiem ir nepieciešami biežāki atpūtas brīži, taču pusaudžiem tas ir īpaši bīstami. Kamēr attīstās ķermenis, tikmēr ilgstoša galvas turēšana noliektā stāvoklī var novest pie kakla skriemeļu deformācijas.

Lasi vēl: Lūk, kas notiek, kad tu pārvari atkarību no mobilā telefona!

Vislabākais veids, kā izvairīties no “telefona kakla”, ir pēc darba dienas vairs neatrasties tādā nospriegota kakla stāvoklī, bet tā vietā nodoties fiziskām aktivitātēm. Darba vietu ir ieteicams pielāgot savām vajadzībām, piemēram, nolaist krēslu zemāk vai nopirkt kādu paaugstinājumu datoram, lai izlīdzinātu acu un datora ekrāna atrašanās augstumu.

Ja tevi jau nomoka “telefona kakls”, tad ir ieteicams pieteikties uz ārstnieciskās masāžas ciklu un pieteikties uz konsultāciju pie fizioterapeita, kurš varēs tev pamācīt kakla vingrinājumus. Tāpat nenāks par ļaunu, ja ieguldīsi naudu ortopēdiskajā spilvenā, lai padarītu gulēšanu patīkamāku.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment