Mobilā telefona lietošana pārvietojoties, liek tev izskatīties smieklīgi – lūk, kā!

Delavēras Universitātes pētījumā ASV piedalījās 22 brīvprātīgie, kuriem, ejot uz skriešanas celiņa, divu minūšu laikā viedtālrunī vajadzēja ievadīt telefona numuru. Tikmēr, izmantojot 62 atstarojošus elementus, kas bija izvietoti uz rokām, kājām, gurniem un rumpja, tika filmētas un mērītas viņu kustības. Izklausās diezgan vienkārši, bet rezultāti bija pārsteidzoši.

2

Skatoties telefonu ekrānos, dalībnieki sāka pārspīlēti iet, katrā solī vairāk saliecot ceļus un pilnībā atliecot potītes, it kā viņi izvairītos no kādiem šķēršļiem, aiz kā varētu paklupt.

Lasi vēl: Negaidīti rezultāti, pētot, vai svarīgāks ir mobilais telefons vai mīļotais cilvēks

Pētnieki uzskata, ka gaitas izmaiņas rodas tāpēc, ka ķermenis neapzināti reaģē uz paaugstinātu bīstamību jeb lielāku risku aiz kaut kā paklupt. Tāpēc plašākas un pārspīlētas kustības palīdz lielā cilvēku pūlī vai arī tad, kad ir apgrūtināta redzamība.

Tāpat dalībnieki pieļāva ļoti maz kļūdu, ievadot telefona numurus, un tas pierāda, ka viņi vairāk koncentrējās uz numura ievadīšanu nevis staigāšanu.

3

Šādas vairākas darbības vienlaicīgi ļauj ietaupīt laiku, taču šajā pētījumā bija citādāk. Eksperiments atklāja to, ka dalībnieki, kuri neizmantoja telefonus, distanci nogāja par 26% īsākā laika periodā nekā tie, kuri izmantoja telefonus.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment