Tev nekad nebūs plakans vēders, ja ēdīsi šīs lietas – to skaitā ābolus, lēcas u.c. “veselīgus” produktus

Lēcas

Ēdieniem, kas satur daudz šķiedrvielu, piemīt tendence likt cilvēkiem ražot daudz gāzu. Tas var novest pie vēdera uzpūšanās. Lēcas ir viens no šķiedrvielām visbagātākajiem ēdieniem. Ja tomēr vēlies lēcas, labāk izvēlēties tādas, kas ir gaišākā krāsā.

Piena produkti

Vairāk nekā 65% pasaules iedzīvotāju organismā trūkst enzīma laktāzes, kas spēj sašķelt laktozi (pienā esošo cukuru), un šiem cilvēkiem piena produkti var izraisīt spēcīgas gremošanas problēmas. Ja tev ir laktozes nepanesamība, starp šiem simptomiem būs uzpūšanās, gāzes, krampji, caureja. Labāk izvēlies mandeļu, sojas vai citu augu pienu!

Āboli

Kaut arī āboliem piemīt daudz veselīgu īpašību, arī tie var izraisīt vēdera uzpūšanos un citas gremošanas problēmas, pie kā noved ābolos esošā fruktozes un liela šķiedrvielu daudzuma kombinācija. Vieglāk sagremot būs termiski apstrādātus ābolus.

Sāls

Sāls palīdz uzturēt šķidrumu līdzsvaru ķermenī. Tomēr, ja tu to lieto par daudz, tavs ķermenis var sākt aizturēt lieku šķidrumu.

Sīpoli

Kaut arī tie parasti tiek lietoti mazos daudzumos, sīpoli ir viens no uztura galvenajiem fruktānu avotiem – šķīstošajām šķiedrvielām, kas var izraistīt vēdera uzpūšanos. Šis efekts mazinās, ja sīpoli tiek termiski apstrādāti. Citādi to vietā var izmantot svaigus zaļumus un garšvielas.

Lasi vēl: Ja jums ir liekais svars un augsts holesterīna līmenis, pagatavojiet šo sulu!

Gāzēti dzērieni

Tie ir vēl viens ļoti populārs vēdera uzpūšanās cēlonis, jo, dzerot gāzētus dzērienus, tu norij daudz karbona dioksīda jeb gāzes, kura uzkrājas tavā ķermenī.

Viens no smagākajiem pūšanās cēloņiem ir alus.

Hidratācija ir ļoti svarīga labai formai, taču ieteicams labāk lietot parastu ūdeni.

Ātrie ēdieni

Tie satur neiedomājami augstu tauku un cukura daudzumu, ka arī kaitīgas ķimikālijas. Tas viss kopā var izraisīt spēcīgu diskomfortu un vēdera uzpūšanos.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment