Trekni saldumi nav kaitīgi: 3 fakti par iecienītiem produktiem, ko esam palaiduši garām

Ko būtu, ja mēs jums pateiksim, ka trekni saldumi ir mazāk kaitīgi nekā beztauku saldumi, un kafija nemaz nav bīstama hipertensijas pacientiem?

Kā būtu, ja mēs jums pateiktu, ka ļoti iespējams, ka savā dzīvē esat apēduši daudz lapseņu? Neticat? Domāju, ka šis raksts jūs par to pārliecinās.

Jo lielāks tauku satura procents saldumos, jo mazāk tie ir kaitīgi figūrai

Lai pamatotu tēzi, kas acīmredzot izraisīs spēcīgu protestu vairumā diētu upuru vidū, pievērsīsimies bioķīmijai.

Lai glikoze uzsūktos (tas ir, pārvērstos enerģētiskajās kalorijās), ir nepieciešami labvēlīgi apstākļi. Tātad, ūdenī izšķīdināts cukurs uzsūcas momentāni (tāpēc hipoglikēmiskās krīzes gadījumā cukura diabēta slimniekam tiek lieta salda sulu).

Bet tauki, gluži pretēji, neļauj glikoze uzsūkties asinīs. Kam patīk gatavot – atcerieties, cik ilgs laiks paiet, lai iegūtu krēmīgu karameli, sviestā kausējot cukuru. Tagad salīdziniet, cik sekundes nepieciešams, lai cukurs izšķīstu karstā ūdenī!

Kādus bonusus šīs zināšanas mums dod? Tas praktiski ļauj veselīga dzīvesveida piekritējām, kas naktīs sapņo par kādu aizliegtās kūkas gabaliņu, tam ļauties! Gribi apēst kūkas gabaliņu, bet žēl par pūlēm, kas iztērētas cīņā ar lieko svaru?

Izvēlies treknāku kūku! Piemēram, ar saldo krējumu, kurā ir vismaz 26% tauku. Glikometrs neļaus melot: cukurs līmenis nepieaugs, kas nozīmē, ka kalorijas uzsūksies lēni un neradīs tādus figūras bojājumus kā saldumi ar zemu tauku saturu. Galvenais nekrist galējībās.

Kafija ir bīstama, bet ne hipertensijas pacientiem

Jūs maldaties, ja domājat, ka hipertensijas pacientiem kafija paaugstina asinsspiedienu. Bet kafija, kā izrādījās, var kļūt par kaitīgu un pat bīstamu produktu tikai divos gadījumos.

Pirmkārt, kafija var izraisīt pārmērīgi augstu “sliktā” holesterīna (ZBL) līmeni, ja ievērojat diētu. Tieši turku kafija atstāj visnelabvēlīgāko ietekmi uz veselību. No kafijas automāta jūs iegūsit neitrālu produktu, kas minimāli ietekmē holesterīnu. Starp citu, arī šķīstošā kafija ir droša.

Otrkārt, kafija var būt nāvējošs produkts tiem, kam ir paaugstināta nepieciešamība pēc kalcija. Piemēram, osteoporozes draudi, kā arī rehabilitācija pēc lūzuma. Lieta tāda, ka kafija bloķē kalcija uzsūkšanos organismā.

Lasi arī: Stilīgo 93 gadus veco amerikānieti apskauž pat 18 gadīgas meitenes. Viņu ir grūti nosaukt par vecmāmiņu

Tiem, kuri nespēj atteikties no kafijas tases pat veselības apdraudējuma dēļ, ir svarīga informācija: kalcijs neuzsūcas aptuveni 3 stundu laikā pēc kafijas izdzeršanas. Tātad, ja lietojat kalcija līdzekļus, tie jādzer krietni pirms vai pēc kafijas lietošanas.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment