Vai kurli cilvēki tagad varēs dzirdēt ar mēles palīdzību? Neparasts izgudrojums!

Dzirdes implants ļauj kurliem vai vājdzirdīgiem cilvēkiem atkal atgūt dzirdi. Šīs ierīces var būt ļoti dārgas, tās  maksā pat 100 tūkstošus ASV dolāru (92 tūkstoši Eiro) un papildus tam klāt nāk arī operācijas izmaksas.

Beidzot tiek piedāvāta potenciāla iespēja, kas dos līdzīgus rezultātus kā dzirdes aparāta uzstādīšana. Šis paņēmiens neatjaunos dzirdi, bet tas pārveidos skaņās vibrāciju viļņus, ko jūt mēle. Tas palīdzēs interpretēt šīs vibrācijas kā skaņas un vārdus. Šī iekārta ir savienojama ar Bluetooth austiņām, kas savukārt šo skaņu vilni pārveido saprotamā skaņā. Šie signāli tiek nosūtīti uz vieduztvērēja, kas atrodas mutē. Kad lietotājs mēli piespiež pie ierīces, mazi elektrodi ierīcē sūta viļņus un impulsus, kas stimulē mēles nervus, kuri nodod signālus smadzenēm.

Lietotājam nepieciešami pāris mēneši, lai iemācītos šo ierīci izmantot, bet, kad viņi ir uztrenējuši savu mēli un smadzenes, šis process šķiet ļoti vienkāršs. Beidzot cilvēkiem būs izvēles iespējas dzirdes atjaunošanai!

Avots: www.newszoom.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment